ÖZBEK PİLAVI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

16 Mayıs 2019 Perşembe

ÖZBEK PİLAVI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ÖZBEK PİLAVI 
Malzemeler 
500 gr dana kuşbaşı 
500 gr havuç- ince ince doğrayın
1 orta boy soğan- iri halkalar halinde doğruyoruz.
2 su bardağı pirinç (ben Osmancık kullandım) 
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yenibahar, karabiber 1 çay kaşığı zerdeçal
1 baş taze sarımsak
HAZIRLANIŞI






Kuşbaşı eti çok az suyla düdüklü tencerede haşlayıp süzün.
Suyunu pilav için kullanacağız.
Bir tencereye yarım halka şeklinde doğranmış soğanları ve zeytinyağını ekleyin.
Soğanlar hafif sotelenince havuçları ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar soteleyin. Haşlanmış eti ve baharatları da ilave edip karıştırın.
Yıkanmış pirinci et ve sebzelerin üzerine döküp yayın. Karıştırmayın pirincin ortasına dış kabukları alınmış bir baş sarımsak yerleştirin.
3 su bardağı et suyunu pirincin üzerine yavaşça dökün.
Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çektiği halde pirinçler diri kalmışsa bir bardak daha sıcak su ilave edebilirsiniz. 
Yarım saat kadar dinlendirip karıştırarak servis edin
Pilavın yanına turşu, yoğurt, domates ve taze soğanlı salata ikram edebilirsiniz.
Paylaşımların daha çok kişiye ulaşması için beğeni ve yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen ❤️cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments