ŞEKERPARE
Hamuru için
200 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un (yaklaşık 4 su bardağı)
Şerbeti için
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Şerbet için şeker ve su karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilerek 5 dakika kaynatılır ve ılıması için bir bekletilir.
Hamuru için malzemeler karıştırılarak orta yumuşaklıkta hamur tutulur.
İstenilen şekil verilerek önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirilir.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. Dinlendirilerek soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun
(Bu ölçüden yaklaşık 40-45 adet şekerpare çıkıyor. İsterseniz hamurun yarısını farklı şekilde hazırlayabilirsiniz.
Ben yarısını gül şeklinde yaptım. Onuda paylaşacağım) 'ya tesekkurler.
Hamuru için
200 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay bardağı pudra şekeri1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un (yaklaşık 4 su bardağı)
Şerbeti için
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Şerbet için şeker ve su karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edilerek 5 dakika kaynatılır ve ılıması için bir bekletilir.
Hamuru için malzemeler karıştırılarak orta yumuşaklıkta hamur tutulur.
İstenilen şekil verilerek önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirilir.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür. Dinlendirilerek soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun
(Bu ölçüden yaklaşık 40-45 adet şekerpare çıkıyor. İsterseniz hamurun yarısını farklı şekilde hazırlayabilirsiniz.
Ben yarısını gül şeklinde yaptım. Onuda paylaşacağım) 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments