Sponsorlu Bağlantılar
TAM ÖLÇÜLÜ AŞURE TARIFİ______
~Ramazan Tarifleri~
Önemli Bilgiler:
✔Asurelik bugday,Nohut,Kurufasülye ve cig badem bir gün önceden islanip ertesi gün suyu süzülüp yikanmali.
✔Nohut ve Kurufasülye haslanip tekrar suyu süzülmeli.
✔Aşurelik bugday haşlandiktan sonra suyu asla dökülmeden kullanilicak önemli ayrinti cünki bugdayin suyunda bağlayici özellik ve lezzet var. Aşurelik bugdayi düdüklü tencedrede 25 dakika haşladim.
✔Çigbadem kabuklari daha kolay soyulmasi için islandi (şayet islamayi unutursaniz bir taşim kaynatin cabucak soyulur)
✔Sari üzümler yarim saat islanip yikanmali.
✔Asla toz Tarçin kullanmayin Aşurenizin rengi kararir.
Buyrun Malzemeler ⤵️
Kullandigim ölçü:250 ml su bardağı ve 125 ml çay bardağı
🔹️1 su bardağı Aşurelik buğday
🔹️1 çay bardağı Nohut
🔹️1 cay bardağı Kurufasülye
🔹️1 su bardağı çig tuzsuz badem
🔹️1 su bardağı Sarı üzüm
🔹️12/13 tane Hurma
🔹️1 cay bardağı Kurukayisi
🔹️1 Portakal kabugu rendesi
🔹️1 portakal suyu
🔹️2 su bardağı Şeker
🔹️1 tane çubuk tarçin
🔹️2 litre Su
Bağlamak için :(isteğe bağlidir)
🔹️1 yemek kaşığı Nişasta
🔹️yarim cay bardağı Su
Pişme Süresi:
🔹️25 dakika kaynatilip sonra Şeker ilave edilir tekrar 5 dakika kaynatilip çubuk tarcin cikarilir,Son olarak nisasta eklenir ve tekrar 5 dakika kaynatilip ocaktan alinir.
Aşureniz Servise Hazirdir.
Kolay gelsin⚘ 'ya tesekkurler.
~Ramazan Tarifleri~
Önemli Bilgiler:
✔Asurelik bugday,Nohut,Kurufasülye ve cig badem bir gün önceden islanip ertesi gün suyu süzülüp yikanmali.
✔Nohut ve Kurufasülye haslanip tekrar suyu süzülmeli.
✔Aşurelik bugday haşlandiktan sonra suyu asla dökülmeden kullanilicak önemli ayrinti cünki bugdayin suyunda bağlayici özellik ve lezzet var. Aşurelik bugdayi düdüklü tencedrede 25 dakika haşladim.
✔Çigbadem kabuklari daha kolay soyulmasi için islandi (şayet islamayi unutursaniz bir taşim kaynatin cabucak soyulur)
✔Sari üzümler yarim saat islanip yikanmali.
✔Asla toz Tarçin kullanmayin Aşurenizin rengi kararir.
Buyrun Malzemeler ⤵️
Kullandigim ölçü:250 ml su bardağı ve 125 ml çay bardağı
🔹️1 su bardağı Aşurelik buğday
🔹️1 çay bardağı Nohut
🔹️1 cay bardağı Kurufasülye
🔹️1 su bardağı çig tuzsuz badem
🔹️1 su bardağı Sarı üzüm
🔹️12/13 tane Hurma
🔹️1 cay bardağı Kurukayisi
🔹️1 Portakal kabugu rendesi
🔹️1 portakal suyu
🔹️2 su bardağı Şeker
🔹️1 tane çubuk tarçin
🔹️2 litre Su
Bağlamak için :(isteğe bağlidir)
🔹️1 yemek kaşığı Nişasta
🔹️yarim cay bardağı Su
Pişme Süresi:
🔹️25 dakika kaynatilip sonra Şeker ilave edilir tekrar 5 dakika kaynatilip çubuk tarcin cikarilir,Son olarak nisasta eklenir ve tekrar 5 dakika kaynatilip ocaktan alinir.
Aşureniz Servise Hazirdir.
Kolay gelsin⚘ 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments