Tarak Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Mayıs 2019 Perşembe

Tarak Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tarak Tatlısı
Malzemeler
 1 çay bardağı irmik
🦋 1 çay bardağı pudra şekeri
🦋 1 çay bardağı yoğurt
🦋 1 çay bardağı sıvıyağ
🦋 200gr. margarin veya tereyağı
🦋 2 adet yumurta (1tanesinin sarısı ayrılıp üzerine sürülür)
🦋 1 paket kabartma tozu
🦋 1 paket vanilya
🦋 1 limon kabuğu rendesi
🦋 1 tatlı kaşığı sirke
🦋 5-5.5 su bardağı un (unu dikkatli ekleyin miktar yumurta büyüklüğüne veya un kalitesine göre değişebilir)






İç harcı için
🦋Ceviz
Üzeri için
🦋Badem 
Şerbeti için
🦋4 su bardağı şeker
🦋 4.5 su bardağı su
🦋 4-5 damla limon
Hazırlanışı 
Öncelikle şerbet malzemelerini hazırlayalım. Kaynamaya başlayınca 10dk. kadar daha kaynatıp limonu ekleyerek soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerini bir kapta birleştirelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.Hamura silindir şekli verip kullanılmamış yeni bir tarağın üzerine yayalım ..(tarağı burda kalıp gibi düşünün arkadaşlar olumsuz yorum yapmayın lütfen)Ortasına ceviz koyalım sonra da iki ucunu birbirine birleştirip bastıralım.Ortalarına badem koyalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim.180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirelim.Oda sıcaklığındaki şerbeti fırından çıkan tatlıların üzerine dökelim.3-4 saat şerbetini çekmesini bekleyelim tatlımız hazır deneyecek olanlara kolay gelsin ..uydoevmutfak'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments