Sponsorlu Bağlantılar
TART KALIBINDA KREMALI ISLAK KEK
Malzemeler
2 yumurta
1, 5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağından biraz fazla un
1 paket kabartma tozu
Islatmak için: 1 su bardağı süt
KREMASI:
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
60 gr çikolata
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri mikserle ağarana kadar çırpın.
Zeytinyağı süt kakao portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırın son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış tart kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin. Keki fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirin. 5 dakika bekleyip düz bir servis tabağına kalıbı ters çevirin.
KREMA İÇİN: Önce kuru malzemeleri karıştırın. Sonra sütü ve yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Kıvam size katı geliyorsa biraz süt ekleyebilirsiniz.
Kremayı sıcakken tarçın çukur kısmını döküp yayın. En az yarım saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet şifa olsun.Tarifi için 'a tesekkurler.
Malzemeler
2 yumurta
1, 5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağından biraz fazla un
1 paket kabartma tozu
Islatmak için: 1 su bardağı süt
KREMASI:
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
60 gr çikolata
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri mikserle ağarana kadar çırpın.
Zeytinyağı süt kakao portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırın son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış tart kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin. Keki fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirin. 5 dakika bekleyip düz bir servis tabağına kalıbı ters çevirin.
KREMA İÇİN: Önce kuru malzemeleri karıştırın. Sonra sütü ve yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Kıvam size katı geliyorsa biraz süt ekleyebilirsiniz.
Kremayı sıcakken tarçın çukur kısmını döküp yayın. En az yarım saat dinlendirip servis yapın.
Afiyet şifa olsun.Tarifi için 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments