TAVUKLU MANTAR ÇORBASI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

16 Mayıs 2019 Perşembe

TAVUKLU MANTAR ÇORBASI

Sponsorlu Bağlantılar
TAVUKLU MANTAR ÇORBASI 
MALZEMELER 
1 adet tavuk göğsü
300 gram mantar
Tuz ve Su
2 yemek kaşığı un
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber 
1 tutam dereotu
HAZIRLANIŞI
* Tencereye zeytinyağını koyun. Yağ ısınınca küçük doğranmış tavuk ve mantarları ekleyin. Yüksek ateşte soteleyin. 3 su bardağı kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. *Diğer tarafta başka bir tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ekleyip hızlıca (topaklanmaması için) çırpıcıyla karıştırın.
*Diğer tarafta pişen tavuk ve mantarı suyuyla beraber ekleyin. Dereotunu ince ince doğrayıp, karabiberle beraber ilave edin. 2,3 dakika daha pişirip altını kapatın.
Afiyet şifa olsun.cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments