TAVUKLU MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
300 gram mantar
Tuz ve Su
2 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam dereotu
HAZIRLANIŞI
* Tencereye zeytinyağını koyun. Yağ ısınınca küçük doğranmış tavuk ve mantarları ekleyin. Yüksek ateşte soteleyin. 3 su bardağı kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. *Diğer tarafta başka bir tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ekleyip hızlıca (topaklanmaması için) çırpıcıyla karıştırın.
*Diğer tarafta pişen tavuk ve mantarı suyuyla beraber ekleyin. Dereotunu ince ince doğrayıp, karabiberle beraber ilave edin. 2,3 dakika daha pişirip altını kapatın.
Afiyet şifa olsun. 'a tesekkurler.
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
300 gram mantar
Tuz ve Su
2 yemek kaşığı un
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek kaşığı tereyağıYarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam dereotu
HAZIRLANIŞI
* Tencereye zeytinyağını koyun. Yağ ısınınca küçük doğranmış tavuk ve mantarları ekleyin. Yüksek ateşte soteleyin. 3 su bardağı kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. *Diğer tarafta başka bir tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ekleyip hızlıca (topaklanmaması için) çırpıcıyla karıştırın.
*Diğer tarafta pişen tavuk ve mantarı suyuyla beraber ekleyin. Dereotunu ince ince doğrayıp, karabiberle beraber ilave edin. 2,3 dakika daha pişirip altını kapatın.
Afiyet şifa olsun. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments