Tepsi Pastası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Mayıs 2019 Çarşamba

Tepsi Pastası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tepsi Pastası
Keki icin:
5 yumurta
150 gr toz seker
170 gr un
Yarim paket kabartma tozu
Portakalli kati icin:
1 litre portakal suyu
9 yemek kasigi tozseker
3 paket vanilyali pudink tozu
Kremali kati icin:
400 ml sivikrema
1 paket mascarpone 
2 tatli kasigi kremsanti tozu
2 yemek kasigi pudra sekeri






Ayrica: 
Üzeri icin yeterince kare bisküvi yada kedidili bisküvisi
Bulamak icin bir kase süt
Üzeri icin 100 gr cikolata
Yapilisi:
Keki icin yumurta ve seker 3,4 dakika mikserle cirpilir üzerine un ve kabartma tozu eklenip düsük ayarda karistirilip yagli kagit serilmis kaliba dökülür üzeri düzlenip önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 30-35 dakika pisirilir,cikinca bir kenarda sogutulur.
Muhallebisi icin tüm malzeme tencerede karistirilip ocaga alinir koyulasana dek sürekli karistirilarak kaynatilir.Koyulasinca ocaktan alinip sogumus kekin üzerine dökülüp üzeri düzlenir ve sogumaya burakilir.
Kremasi icin tüm malzeme mikserin yüksek devirinde koyulasincaya dek cirpilir ve sogumus muhallebinin üzerine yayilir ve üzeri düzlenir en son bisküviler süte batirilir ve kremanin üzerine dizilir en son cikolata benmari eritilip bisküvilerin üzerine gezdirilir bir gece yada en az 4,5 saat dinlendirilip servis edilir.lezizsofralar'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments