Üçgen Börek (Ekşi Mayalı) - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

31 Mayıs 2019 Cuma

Üçgen Börek (Ekşi Mayalı)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ÜÇGEN BÖREK(EKŞİ MAYALI)
Malzemeler:
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
100 gr anamayadan 40gr un+20 gr su ile hazırlanmış ön maya
👉İç harcı için:
750 gr temizce yıkanmış, doğranmış ıspanak
4-5 adet orta boy soğan
1 fincan sıvıyağ
2 adet kırmızı biber(yeşil de olabilir )
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber, tuz, kimyon pulbiber





👉İç harcı için soğan küçük küçük doğranarak yağda kavrulur, 1 tatlı kaşığı salça eklenir, çiğ salça kokusu gidince, içerisine doğranmış ıspanak atılır ve kavurarak suyunu iyice çekmesi sağlanır. Tuzu ve baharatları eklenerek ocağın altı kapatılır ve soğuması sağlanır.
👉Hamuru için un ve su ile hamur yoğurulur, yarım saat sonra tuzu eklenerek tekrar yoğurulur. Dinlenen hamura yarım saat sonra katlama yapılır. Yarım saat sonra yapacağımız ikinci katlamadan sonra kapalı bir kapta buz dolabına kaldırılır. Ertesi gün cevizden biraz büyük bezeler alınarak merdane ile açılır, içine 1 yemek kaşığı harç koyularak üçgen olacak şekilde kapatılır. Un serptiğimiz tepsiye dizilir üzerine sıvıyağ sürülür ve fırında pişirilir. 
Afiyet olsun ☺️☺️hamiyetin_tarifkutusu'na tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments