Vişne Reçeli - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Mayıs 2019 Pazartesi

Vişne Reçeli

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
VİŞNE REÇELİ TARİFİ
Malzemeler:
1 kg.vişne
1 kg. şeker (5 su bardağı kadar)
1 çay bardağı su
1 silme çay kaşığı limon tuzu veya çeyrek limon suyu
1 fiske tuz
Vişne reçelinin yapılışı





Vişneleri yıkayıp ayıklayın. Sap kısmına yakın kısmına iki parmağınızla sıktırarak çekirdeğini çıkarın.
Dibinde biriken sudan 1 çay bardağını süzün. (bunun yerine normal su koyacağız. Bunu ekşiliğinin gitmesi ve renginin daha pembe olması için yapıyoruz.)
Üzerine şekeri döküp ağzını kapatın. en az 6-8 saat kadar bekletin.
Bu süre sonunda şekerin büyük bir kısmı erimiş olmalı.
Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyip ateşe koyun.
Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri bir kevgirle alın. Altını kısıp reçelin suyu kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
Altını açtığınızda kaynarken iri gözenekler  çıkarmaya başlayınca limon tuzunu ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
Sıcakken kavanozlara  doldurup soğuyunca ağzını kapatın. Güneş görmeyen bir yerde saklayın.cahidesultan.net'e tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments