Yaprak Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Mayıs 2019 Salı

Yaprak Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
YAPRAK TATLISI 
200 gr tereyağı 
1 su bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı portakal suyu 
1 vanilya 
1 kabartma tozu 
Aldığı kadar un 
İÇİNE 
100 gr Antepfıstığı tozu 






ŞERBETİ İÇİN 
2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker 
2-3 damla limon 
İlk olarak şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım..
Hamuru için olan malzemeri karıştırıp kulak memesi kıvamı elde ediyoruz. Ardından cevizden biraz daha küçük parçalara ayırıp elimizle hafif açıp içine 1 çay kaşığı Antepfıstığı tozu koyup kapatıyoruz. Elimizle yaprak şekli verip üzerine bıçakla çizikler atıyoruz. Ardından 180 derecede kontrollü olarak kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine döküp Antepfıstığı tozu ile süslüyoruz.

burcu.kitchen'e tesekkurler.






Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments