Sponsorlu Bağlantılar
Çam Kozalağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
30-40 adet en küçüğünden çam kozalağı (3 yada 4 cm olacak)
1, 5 litre içme suyu
1, 5 kg toz şeker
Yarım limon suyu
Çam Kozalağı Reçeli Tarifi Yapılışı
Kozalakları dalından topladıktan sonra üzerindeki tüm kir ve çöpü temizleyin.
Ardından soğuk su altında güzelce yıkayın. Tencereye suyu koyup kozalakları ilave edip 1 saat kadar kaynatıyoruz ve kaynayan çam kozalaklarımızın içine şekerimizi ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz. Yüzeyinde devamlı köpükler oluşur başından hiç ayrılmayıp tahta bi kaşık yardımıyla alıyoruz. Taşmaması için reçel kıvama gelince içine limon suyumuzu ilave edip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Sıcakken kavanozlara dolduruyoruz. Ters çevirip 12 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun.
30-40 adet en küçüğünden çam kozalağı (3 yada 4 cm olacak)
1, 5 litre içme suyu
1, 5 kg toz şeker
Yarım limon suyu
Çam Kozalağı Reçeli Tarifi Yapılışı
Kozalakları dalından topladıktan sonra üzerindeki tüm kir ve çöpü temizleyin.
Ardından soğuk su altında güzelce yıkayın. Tencereye suyu koyup kozalakları ilave edip 1 saat kadar kaynatıyoruz ve kaynayan çam kozalaklarımızın içine şekerimizi ilave ederek kaynatmaya devam ediyoruz. Yüzeyinde devamlı köpükler oluşur başından hiç ayrılmayıp tahta bi kaşık yardımıyla alıyoruz. Taşmaması için reçel kıvama gelince içine limon suyumuzu ilave edip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Sıcakken kavanozlara dolduruyoruz. Ters çevirip 12 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments