Sponsorlu Bağlantılar
Cevizli baklava :
1 su bardağı
nişasta
Araları için:250 gram
eritilmiş tereyağı
Hamuru için:2 adet
yumurta
1,5 çay bardağı
süt
1 çay bardağı
ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı
eritilmiş tereyağı
1/3 su bardağı
su
3,5 - 4 su bardağı
un(baklavalık)
İçi için:300 gram
ceviz içi (iri çekilmiş)
Kabartma tozu
Şerbeti için:5 su bardağı
su
5 su bardağı
toz şeker
1/4 adet
limonun suyu
Püf Noktası
Şerbetin ılık, baklavanın sıcak olmasına özen gösterin. Yufkaları tek tek açmak yerine birkaç tanesini üst üste koyarak da açabilirsiniz.
Yapılışı:
Un hariç hamurun tüm malzemelerini derin bir kabın içerisine alın.
Üzerine un ilave ederek yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Eksik kalırsa un ilave edin.
Elde ettiğiniz hamuru nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin.
Şerbeti için:
Derin bir tencerenin içine toz şeker ve suyu aktarın.
Orta ateşte şeker eriyip, su kaynayana kadar karıştırın.
İyice fokurdamaya başladığında limon suyunu ilave edin ve bir müddet daha bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Birleştirme aşaması:
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 beze çıkarın. Bu bezelerin üzerlerine nişasta serperek tepsinizin büyüklüğünde incecik bir biçimde açın.
Tepsiyi güzelce yağladıktan sonra yufkaları aktarmaya başlayın. İlk 10 yufkayı tabanı için, geriye kalanları üst kısmı için ayırın.
Her katın arasına eritilmiş tereyağı sürün. Ortasına geldiğinizde cevizleri ilave edin.
Geriye kalan katları da çıktıktan sonra bir bıçak yardımıyla şekil verin. Arta kalan eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Çıkarıp ılımış şerbeti üzerine gezdirin. Baklava şerbetini iyice çektikten sonra afiyetle tüketin. 'a tesekkurler.
1 su bardağı
nişasta
Araları için:250 gram
eritilmiş tereyağı
Hamuru için:2 adet
yumurta
1,5 çay bardağı
süt
1 çay bardağı
ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı
eritilmiş tereyağı
1/3 su bardağı
su
3,5 - 4 su bardağı
un(baklavalık)
İçi için:300 gram
ceviz içi (iri çekilmiş)
Kabartma tozu
Şerbeti için:5 su bardağı
su
5 su bardağı
toz şeker
1/4 adet
limonun suyu
Püf Noktası
Şerbetin ılık, baklavanın sıcak olmasına özen gösterin. Yufkaları tek tek açmak yerine birkaç tanesini üst üste koyarak da açabilirsiniz.
Yapılışı:
Un hariç hamurun tüm malzemelerini derin bir kabın içerisine alın.
Üzerine un ilave ederek yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Eksik kalırsa un ilave edin.
Elde ettiğiniz hamuru nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında dinlendirin.
Şerbeti için:
Derin bir tencerenin içine toz şeker ve suyu aktarın.
Orta ateşte şeker eriyip, su kaynayana kadar karıştırın.
İyice fokurdamaya başladığında limon suyunu ilave edin ve bir müddet daha bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Birleştirme aşaması:
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 beze çıkarın. Bu bezelerin üzerlerine nişasta serperek tepsinizin büyüklüğünde incecik bir biçimde açın.
Tepsiyi güzelce yağladıktan sonra yufkaları aktarmaya başlayın. İlk 10 yufkayı tabanı için, geriye kalanları üst kısmı için ayırın.
Her katın arasına eritilmiş tereyağı sürün. Ortasına geldiğinizde cevizleri ilave edin.
Geriye kalan katları da çıktıktan sonra bir bıçak yardımıyla şekil verin. Arta kalan eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Çıkarıp ılımış şerbeti üzerine gezdirin. Baklava şerbetini iyice çektikten sonra afiyetle tüketin. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments