DEREOTLU POĞAÇA - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Haziran 2019 Cumartesi

DEREOTLU POĞAÇA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar




DEREOTLU POĞAÇA 
MALZEMELER;
125 gr tereyağı veya margarin 
2 adet yumurta (sarısı üzerine )
2,5 yemek kaşığı yoğurt 
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı sirke 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı şeker 
1 paket kabartma tozu 
6 .6,5 su bardağı un 
Yarım demet dereotu 
İÇ HARCI İÇİN;
Peynir 
ÜZERİ İÇİN;
Yumurta sarısı 
1 tatlı kaşığı krema varsa yoksa pekmez 
Susam çörek otu 
YAPILIŞI;
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalı yoğurma kabına bütün malzemeleri alalım unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim 
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açalım iç harçtan koyup iki uçlarını ortada birleştirelim ters çevirip tepsiye dizelim üzerine yumurtalı karışımı sürüp susam çörek otu ile süsleyelim 170 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun anadolumutfagii'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments