Sponsorlu Bağlantılar
DOMATES KURUSU 🍅
Malzemeler
2 kilo domates
Kaya tuzu (Tüm domateslerin üzerine serpilecek şekilde)
Sarımsak (yaklaşık 25 diş sarımsak, hemen hemen 3 adet sarımsak gibi)
Kekik
Nane
Not: İsteyenler ölçü miktarını çoğaltıpta yapabilir. Yapılışı:
Domateslerimizi güzelce yıkayıp, kabuklarını soymadan 2 kilo domatesi videoda da gördüğünüz gibi 1 parmak kalınlığında doğrayalım. Tepsimize yağlı kağıdı serip domateslerimizi hafif aralıklı dizelim. Domateslerin üzerine her yerine gelecek şekilde kaya tuzu dökelim. 150 derecede pişirelim. Bu şekilde 2 tepsi çıkıyor, arada domatesleri alt üst yaparak toplam 2 saat kadar pişirelim😋Pişen domateslerimizi sırayla dizelim.
Önce domatesleri üzerine bolca sarımsak sarımsakları 3 parçaya bölüp aralara öyle koyunuz ve nane kekik koyalım. Kavonozumuz dolana kadar sırayla aynı işlemi üst üste tekrar edelim. Kavonozumuzu sıkıca bastırıp en üstüne zeytinyağı gezdirip kapağını kapatalım. Bu şekilde buzdolabınızda muhafaza ederek uzun süre kalabilir.. Ben yazdan yapınca bu şekilde rahat 6-7 ay boyunca gidiyor buzdolabında hiçbir şey olmuyor.. Aksine domates kuru olduğundan sarımsaklı kekikli zeytinyağlı sosla öyle güzel özdeşiyor ki mis gibi lezzetine lezzet katıyor😋 Deneyecek olanlara şimdiden, Afiyet olsun deneyenler fotoğraf çekip gönderirseniz çok mutlu olurum 'na tesekkurler.
Malzemeler
2 kilo domates
Kaya tuzu (Tüm domateslerin üzerine serpilecek şekilde)
Sarımsak (yaklaşık 25 diş sarımsak, hemen hemen 3 adet sarımsak gibi)
Kekik
Nane
Not: İsteyenler ölçü miktarını çoğaltıpta yapabilir. Yapılışı:
Domateslerimizi güzelce yıkayıp, kabuklarını soymadan 2 kilo domatesi videoda da gördüğünüz gibi 1 parmak kalınlığında doğrayalım. Tepsimize yağlı kağıdı serip domateslerimizi hafif aralıklı dizelim. Domateslerin üzerine her yerine gelecek şekilde kaya tuzu dökelim. 150 derecede pişirelim. Bu şekilde 2 tepsi çıkıyor, arada domatesleri alt üst yaparak toplam 2 saat kadar pişirelim😋Pişen domateslerimizi sırayla dizelim.
Önce domatesleri üzerine bolca sarımsak sarımsakları 3 parçaya bölüp aralara öyle koyunuz ve nane kekik koyalım. Kavonozumuz dolana kadar sırayla aynı işlemi üst üste tekrar edelim. Kavonozumuzu sıkıca bastırıp en üstüne zeytinyağı gezdirip kapağını kapatalım. Bu şekilde buzdolabınızda muhafaza ederek uzun süre kalabilir.. Ben yazdan yapınca bu şekilde rahat 6-7 ay boyunca gidiyor buzdolabında hiçbir şey olmuyor.. Aksine domates kuru olduğundan sarımsaklı kekikli zeytinyağlı sosla öyle güzel özdeşiyor ki mis gibi lezzetine lezzet katıyor😋 Deneyecek olanlara şimdiden, Afiyet olsun deneyenler fotoğraf çekip gönderirseniz çok mutlu olurum 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments