Erik Turşusu - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Haziran 2019 Pazar

Erik Turşusu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ERİK TURŞUSU
🔵1 KİLOLUK KAVANOZ İÇİN =
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatli kaşığı şeker
Yarım çay kaşıgı limon tuzu
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke(üzüm, elma ikiside olur)
Şişe dolana kadar sıcak su
1 kilo kavanoz için yaklaşık yarım kilo yesil erik
Hiç kullanılmamış kapak
🔴YARIM KİLOLUK KAVANOZ İÇİN =
Yarım yemek kaşığı kaya tuzu
Yarım tatli kaşığı seker
3-4 tane limon tuzu
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke (üzüm, elma ikiside olur) 
Şise dolana kadar sıcak su 
Yarım kiloluk kavanoz için yaklaşık 250 gr yesil erik 






Hiç kullanılmamış yeni kapak -
🔵Hazırlanışı =
Öncelikle erikleri güzelce 4-5 sefer yıkayın Kavanozlari da aynı şekilde sıcak su ile yıkayın.
Yıkamış olduğunuz erikleri kavanoza sıkı bi şekilde doldurun.
1 kiloluk kavanozlara 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı seker, yarım çay kaşığı limon tuzu, 3-4 diş sarımsak koyun üzerine 1 çay bardağı sirke ilave edin.
Üzerine kaynamış olan sıcak suyu ocaktan alıp erikleri üzerine dolana kadar dökün.
Daha sonra hiç kullanılmamış kapakla sıkı bir şekilde kapatıp ters çevirin.
24 saat boyunca hiç cevırmeden bu sekilde bekletin.Sıcak suyun etkisiyle kapaklar tutuyo vr vakkumlanıyo.
Sıcak su ile tursu kütür kütür oluyo kesinlikle ermiyor merak etmeyin
Daha sonra düz cevırerek direk güneş almayan serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Yaklaşık 10 gün sonra erik turşunuzu acip yiyebilirsiniz.
Açtıktan sonra dolapta muhafaza edin.hilalin_mutfagi_'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments