Ev Yapımı Baklava - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Haziran 2019 Pazartesi

Ev Yapımı Baklava

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Ev Yapımı Baklava
MALZEMELER:
2 yumurta
1 çb süt
3 kaşık yoğurt
1çk sirke
1/2 çb sıvı yağ
1 kabartma tozu
Alabildiğince un
Yarım kilo ceviz
100 gr tereyağı
100 gr margarin
1 çb sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN;
3 bardak şeker
3 bardak su
1 dilim limon






YAPILIŞI:
Ceviz hariç tüm malzemeler karıştırılır. İyice yoğrulan hamur bir saat dinlendirilir. Hamurlar küçük bezeler haline getirildikten sonra merdane ve oklava yardımıyla açılır. Açılan küçük bezelerden 2’şer tane üst üste konulur ve her birinin arasına nişasta serpilir. Bütün hamurlar bu şekilde açılıp tepsiye serilip ortasına ceviz konulur. Baklavalar dilimlendikten sonra tereyağı margarin ve sıvı yağ tamamen eritildikten sonra üzerine dökülür 160 derecelik fırına verilir. Üzerine kızarana kadar pişirilir. Baklava soğuduktan sonra sıcak şerbet üzerine dökülür.ayteninhamurdunyasi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments