Sponsorlu Bağlantılar
Fıstıklı Un Kurabiyesi 💕
1 paket margarin veya tereyağ (Ben yarı yarıya tercih ediyorum.) toplamda 250gr olacak.
1 çay bardağı sıvıyağ 125 ml
4 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un 200 ml ( kontrollü ekleyelim 🙏🏻 1 çay bardağı yeşil fıstık. ( Aktarlardan temin edebilirsiniz
Yumuşak bir hamur elde edin.
Hazırlanışı;
Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp güzelce karıştıralım ve kontrollü bir şekilde unumuzda ekleyerek yoğuralım. Çok sert bir hamur olmasın. Kurabiyemizi şekillendireceğimiz duy ucuna bir parça hamur alıp parmağımız ile bastırarak her birini tek tek yapıyoruz. Kurabiyemizin orta kısmını bir kalem kapağı yada ona benzer bir aparat ile hafif bastırarak çukurlaştırıyoruz ki piştikten sonra çikolata ve sosumuz İçin hazır olsun 😍 160 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembemsi bir renk alana kadar pişirelim. Bir kısmınıda benmari usülü erittiğim çikolatayı buzdolabı poşetine koyarak makas ile ucundan kestim aynı şekilde kurabiyelerimin ortasına sıktım. Bir kısmınıda kentin hazır çilek sosu ile süsledim. Bu kurabiyelerinizi buzlukta en az 3 ay gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. Aniden gelen misafirleriniz için her zaman hazırda bir kurabiyeniz olacak ☺️ sevgiler ♥️♥️♥️ . 'ya tesekkurler.
1 paket margarin veya tereyağ (Ben yarı yarıya tercih ediyorum.) toplamda 250gr olacak.
1 çay bardağı sıvıyağ 125 ml
4 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un 200 ml ( kontrollü ekleyelim 🙏🏻 1 çay bardağı yeşil fıstık. ( Aktarlardan temin edebilirsiniz
Yumuşak bir hamur elde edin.
Hazırlanışı;
Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp güzelce karıştıralım ve kontrollü bir şekilde unumuzda ekleyerek yoğuralım. Çok sert bir hamur olmasın. Kurabiyemizi şekillendireceğimiz duy ucuna bir parça hamur alıp parmağımız ile bastırarak her birini tek tek yapıyoruz. Kurabiyemizin orta kısmını bir kalem kapağı yada ona benzer bir aparat ile hafif bastırarak çukurlaştırıyoruz ki piştikten sonra çikolata ve sosumuz İçin hazır olsun 😍 160 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembemsi bir renk alana kadar pişirelim. Bir kısmınıda benmari usülü erittiğim çikolatayı buzdolabı poşetine koyarak makas ile ucundan kestim aynı şekilde kurabiyelerimin ortasına sıktım. Bir kısmınıda kentin hazır çilek sosu ile süsledim. Bu kurabiyelerinizi buzlukta en az 3 ay gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. Aniden gelen misafirleriniz için her zaman hazırda bir kurabiyeniz olacak ☺️ sevgiler ♥️♥️♥️ . 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments