Sponsorlu Bağlantılar
Gözleme .
3.5 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
Yaklaşık 1 kilo un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Ön mayalama;
(Bu hamurda ön mayalama şart değil ama ben hemen her mayalıda yaptığım gibi su ölçüsünün bir bardağı ile mayamı bir tatlı kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı un ekleyerek karıştırdım ve bu şekilde beş dakika bekleterek kullanıma hazır hale getirdim )
Yoğurma kabımıza unumuzu alarak ortasına diğer malzemelerimizide ekleyerek hamurumuzu güzelce yoğuralım. ( poğaça hamurundan biraz daha sert olmalı) hamurumuzu yarım saatkadar dinlendirdikten sonra dilediğimiz iç malzemeyi kullanarak gözlemelerimizi hazır hale getirebiliriz. Bizim en çok sevdiğimiz içlerden bir tanesi peynirli yumurtalı olan. Birde patatesli tabi 😍❤️ 'ya tesekkurler.
3.5 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya
Yaklaşık 1 kilo un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Ön mayalama;
(Bu hamurda ön mayalama şart değil ama ben hemen her mayalıda yaptığım gibi su ölçüsünün bir bardağı ile mayamı bir tatlı kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı un ekleyerek karıştırdım ve bu şekilde beş dakika bekleterek kullanıma hazır hale getirdim )
Yoğurma kabımıza unumuzu alarak ortasına diğer malzemelerimizide ekleyerek hamurumuzu güzelce yoğuralım. ( poğaça hamurundan biraz daha sert olmalı) hamurumuzu yarım saatkadar dinlendirdikten sonra dilediğimiz iç malzemeyi kullanarak gözlemelerimizi hazır hale getirebiliriz. Bizim en çok sevdiğimiz içlerden bir tanesi peynirli yumurtalı olan. Birde patatesli tabi 😍❤️ 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments