İrmikli Cevizli Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Haziran 2019 Salı

İrmikli Cevizli Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
İRMİKLİ CEVİZLİ TATLI
Malzemeler:
125 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 tane yumurta 
1 çay bardağı irmik 
1 türk kahve fincanı şeker 
1 paket kabartma tozu 
2 buçuk su bardağı un lütfen kontrollü olarak ekleyin 
İç malzemesi:
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz veya Fındık
1 çay kaşığı tarçın 
Şerbet için:
2 buçuk su bardağı su 
2 buçuk su bardağı şeker 
İnce bir dilim limon 
Tatlıları bulamak için irmik
Bardak ölçüleri :su bardağı 200 ml
Çay bardağı 125 ml






Hazırlanışı:
Öncelikli şerbet malzemeleriyle şerbetimizi hazırlayalım soğusun.
Hamur için olan malzemeleri karıştırma kabında un ve kabartma tozu hariç karıştıralım 💫un ve kabartma tozu ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz 💫ince çekilmiş ceviz tarçın ve yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parçayı bütünleşene kadar yoğurup uzun oval şekil veriyoruz 💫hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval açıyoruz iç harcını koyup kapatıyoruz 💫irmiğe bulayarak ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmamış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz 💫pişen tatlıları soğuk şerbete atıp tatlılar dibe çökünce süzgeç yardımıyla servis tepsisine alıyoruz (Ben bu işlemi şerbeti çok daha güzel çektiği için yapıyorum siz isterseniz üzerinede gezdirebilirsiniz)bütün tatlılara bu işlemi yapıyoruz en son kalan şerbeti üzerine gezdirerek 3 4 saat kadar dinlendirerek servis yapıyoruz 😋 afiyetler olsun:)
Bayram için yaparsanız ölçüyü ikiye katlayın. nerminmutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments