İtalyan Ekmeği (Focaccio) - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Haziran 2019 Salı

İtalyan Ekmeği (Focaccio)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
İTALYAN EKMEĞİ (Focaccio)
Malzemeler 
1 su bardağı ılık su 
Yarım kahve fincanı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı şeker 
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz 
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin:
Yarım kahve fincanı zeytinyağı 
1 çay kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı kimyon 
2 çay kaşığı kekik 
Taze biberiye(Ben koymadım)
2 diş rendelenmiş sarımsak 
zeytin,çeri domates 
İç Malzemesi için; Peynir





HAZIRLANIŞI
Öncelikle ekmeğini yapmak için ılık su,şeker,maya karıştırılır.
Sıvı yağı ,un ve tuz eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
yarım saat mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur iki bezeye ayrılır ilk beze kalıbın büyüklüğünde açılır ve yağlanmış kalıba serilir.Arasına peynir serpilir.Orjinal İtalyan ekmeğinde peynir yok ama ben ekledim sizler peynirsizde yapabilirsiniz. 
Daha sonra ikinci bezeyi açıp peynirin üzeri kapatılarak hamur bastırılır.
Üzeri için bir kaseye zeytinyağı,pul biber,kimyon,kekik,sarımsak karıştırıp hamurun üzerine sürülür.
Zeytin taneleri ve çeri domateslerle süslenerek 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Hatta kalan yağdan fırından çıkınca üzerine sürülebilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsu suzaninmutfakdunyasi'na tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments