Sponsorlu Bağlantılar
Kozalak Kurabiye
Malzemeler 🎀 150 gram tereyağı 🎀 yarım çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
🎀 1 yemek kaşığı sıvı yağ 🎀 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
🎀 1 paket vanilya
Not 👽 kabartma tozu yok
İç dolgusu için 🎀 15 tana hurma ( orta büyüklükte )
🎀 1 tane muz
🎀 1 çay kaşığı kakao
🎀 1 çay kaşığı tarçın 🎀 1 çay bardağı ceviz
Tüm malzemeleri robottan geçirin. Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağıyla diğer malzemeleri karıştırıp hamuru hazırlayın. 15 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle bastırarak avuç içi kadar açın. Hurma dolgusundan koyup kapatın. Bu esnada biraz zorlanabilirsiniz ama olmayacak gibi değil. Elinizle kozalak şekli verin. Baş kısmına yarım ceviz koyup , makasla kesikler atın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun 'ya tesekkurler.
Malzemeler 🎀 150 gram tereyağı 🎀 yarım çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
🎀 1 yemek kaşığı sıvı yağ 🎀 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
🎀 1 paket vanilya
Not 👽 kabartma tozu yok
İç dolgusu için 🎀 15 tana hurma ( orta büyüklükte )
🎀 1 tane muz
🎀 1 çay kaşığı kakao
🎀 1 çay kaşığı tarçın 🎀 1 çay bardağı ceviz
Tüm malzemeleri robottan geçirin. Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağıyla diğer malzemeleri karıştırıp hamuru hazırlayın. 15 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle bastırarak avuç içi kadar açın. Hurma dolgusundan koyup kapatın. Bu esnada biraz zorlanabilirsiniz ama olmayacak gibi değil. Elinizle kozalak şekli verin. Baş kısmına yarım ceviz koyup , makasla kesikler atın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments