Meğer Biz Yanlış İçiyormuşuz! - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Haziran 2019 Salı

Meğer Biz Yanlış İçiyormuşuz!

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Meğer biz yanlış içiyormuşuz!
Kimimiz onu bırakamıyor, kimimiz tadını beğenmediği için içemiyor. Dünya genelinde en öğrenilen nebat çaylarının başında gelen yeşil çayın sıhhate ve hoşluğa bereketleri saymakla bitmiyor.
Diyetisyen Sanem Apa Doğan yeşil çayı bu kadar kıymetli kılan sebepleri ve yöntemini bizler için sıraladı. Doğan, şuurlu nebat tüketimine dikkat sürükleyerek ‘Yeşil çaydan en iyi biçimde faydalanmak için doğru ve emin kaynaklardan elde edilmiş mahsulleri seçim etmeli ve en fazla 2-3 dakika demlemelisiniz.’ dedi.
Kıymetli gıda öğeleri kapsar
Yeşil çay, kapsadığı kateşin ve flavonoidler gibi polifenoller sayesinde antioksidan kapasiteyi artırır. Böylece bir hayli hastalığa yol açan özgür radikallerin oluşmasını eksilterek, hücre ve molekülleri hasarlı tesirlere karşı gözetir. İçeriğindeki C vitamini, mevsim geçişlerinin yol açtığı grip ve genel soğuk algınlığı rehabilitasyonuna dayanakçı olur.
Yeşil çayın kapsadığında en ehemmiyetli bileşik olan Epigallokateşingallat ECGC dir. ECGC’nin bir hayli hastalığa iyi gelen ve rehabilitasyon edici özelliği vardır.





Yeşil çayda bulunan bileşikler beyin işlevlerini geliştirir
Yeşil çay tüketimi bizi yalnızca cingöz yakalamaz, algılarımızı da açar. Yeşil çayda kafein ile beraber L-theanin vardır ve L-theanin evhamlara karşı tesir yaratır. Ayrıca dopamin seviyesini de çoğaldırır. Yapılan çalışmalar kafein ve L-theanin’in sinerjik tesir gösterdiğini ve böylece beyin işlevlerini geliştirdiğini göstermektedir.
Yeşil çay, yağ yakımını artırır ve fiziksel performansı geliştirir
Yağ yakıcı özelliği ile nebatlar arasında ilk sırada olan yeşil çayın, bugüne kadar yapılmış bir hayli çalışmada metabolik sürati artırdığı da görülmüştür. 10 erkek üzerinde yapılmış bir çalışmada enerji tüketilmesini % 4 oranında artırdığı kollanmıştır. Başka bir çalışma ise yağ yakımını vasati % 17 oranında artırdığını ve glikoz hoşgörüsünü de yükselttiğini ortaya koymuştur.
Yeşil çay ağız içindeki bakterileri yok eder
Streptococcus Mutans ağızda bulunan bakterilerin başında kazanç. Plak yaradılışına neden olan bu bakteri diş çürüklerine de neden olur. Çalışmalar yeşil çayın Streptococcus Mutansı’ın gelişimini yasaklayabileceğini ortaya koymuştur. Ayrıca ağız kokusuna karşı yeşil çayla gargara yaparak temkin alabilirsiniz.
Kaynak:drsaglik.net


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments