Patatesli Anne Böreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Haziran 2019 Salı

Patatesli Anne Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
PATATESLİ BÖREK 
Malzemeler
4-5 adet yufka
Sosu İçin;
1 çay bardağı süt 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 yumurta 
İç Harcı İçin;
5-6 adet patates 
1 adet yumurta 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı pul biber 
tuz
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 
Üzeri İçin;
Kalan sosa 1 yumurta eklenir.
çörek otu,susam
HAZIRLANIŞI







İlk önce patatesler yıkanıp haşlanır.Sıvı yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
Patatesleri soyup ezip soğanla karıştırılır baharatlarını ve tuzunu ilave edilir.
İlk yufkayı masaya serip üzerine sostan fırça yardımı ile sürüp karşılıklı kenarlarından tepsinizin boyuna göre 5-6 cm kadar katlayıp patates harcından koyup karşılıklı kenarlardan rulo şeklinde sarılır.Ortadan bıçakla kesip yufkayı ikiye keserek yağlanmış tepsiye dizilir.Diğer yufkalarda aynı şekilde yapıldıktan sonra dilimlenir. Kalan sosa yumurta kırıp üzerine sürülür.Susam ve çörek otu attıktan sonra ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun suzaninmutfakdunyasi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments