Şöbiyet Tarifi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Haziran 2019 Salı

Şöbiyet Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ŞÖBİYET TARİFİ
Baklavalık yufka
200 gr tereyağı 
İç muhallebisi ;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
Şurubu İçin;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı ;
1-)Tatlının Şerbeti çin tencereye toz şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım 
2-)Kaynayan şerbeti Ocaktan alarak limon suyu damlatarak karıştıralım ve soğumaya bırakalım
3-)Muhallebisi için ; tencereye süt ve irmiği alarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ardından soğumaya bırakalım






4-)4 tane Baklavalık yufkaların aralarına eritilmiş yağ sürerek üst üste yerleştirelim 
5-)Yufkaları 3 parmak Genişliğinde şeritler şeklinde keselim
6-)Hazırladığımız muhallebiden bir miktar ortasına bırakalım ve üzerine birer çay kaşığı Antep fıstığını yerleştirelim 
7-) Şeritlerin bir ucundan başlayarak muska şeklinde saralım 
8-)Sardığımız muskaları fırın tepsisine yerleştirelim
9-) kalan tereyağını süzerek tatlıların üzerine sürelim
10-) Önceden uzatılmış 180° fırında 45 dakika pişirelim
11-) tatlımızı fırından aldıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerinde gezdirelim
12-)Şerbetini çeken tatlımız artık servise hazır , deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun  azimearas'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments