Sponsorlu Bağlantılar
Su börek tarif bu arkadaşlar 6 yumurta
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
500 gr beyaz peynir
250 gram tereyağı
6-7 dal maydanoz
Nasıl yapılır?
Su böreği tarifine hamuru yaparak başlıyoruz. Derin bir kapta su, yumurta ve tuzu unla yoğurun. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur kıvamı elde edeceksiniz. Bu hamurdan 8 beze çıkarıHamurlarınız dinlenirken iç harcı hazırlayabilrisiniz.
Doğradığınız maydanozlar ile peynirleri karıştırın. Ocağa su koyun ve kaynatın yanında da derin bir kapta soğuk su tutun. Dinlenmiş olan bezeleri un yardımıyla açın. 4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine tuz atın ardından açtığınız yufkaları iki elinizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakın. Daha sonra hamuru sıcak sudan çıkarıp soğuk suya sokun. Ardından yağlanmış tepsine buruşuk şekilde yerleştirin. Tepsinin yüzeyi dokunca peynirli malzemeyi döküp üzerine yine aynı işlemlerden geçirmiş yufkaları serin. En üst kısmı 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağıyla yağlayın ve böreğinizi fırına vermeden dilimleyin.200 derecelik fırında üstü ve altı kızarındaya kadar pişirin. Ilık olarak servis 'na tesekkurler.
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
500 gr beyaz peynir
250 gram tereyağı
6-7 dal maydanoz
Nasıl yapılır?
Su böreği tarifine hamuru yaparak başlıyoruz. Derin bir kapta su, yumurta ve tuzu unla yoğurun. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur kıvamı elde edeceksiniz. Bu hamurdan 8 beze çıkarıHamurlarınız dinlenirken iç harcı hazırlayabilrisiniz.
Doğradığınız maydanozlar ile peynirleri karıştırın. Ocağa su koyun ve kaynatın yanında da derin bir kapta soğuk su tutun. Dinlenmiş olan bezeleri un yardımıyla açın. 4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine tuz atın ardından açtığınız yufkaları iki elinizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakın. Daha sonra hamuru sıcak sudan çıkarıp soğuk suya sokun. Ardından yağlanmış tepsine buruşuk şekilde yerleştirin. Tepsinin yüzeyi dokunca peynirli malzemeyi döküp üzerine yine aynı işlemlerden geçirmiş yufkaları serin. En üst kısmı 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağıyla yağlayın ve böreğinizi fırına vermeden dilimleyin.200 derecelik fırında üstü ve altı kızarındaya kadar pişirin. Ilık olarak servis 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments