Sponsorlu Bağlantılar
Tam Tutan Çilek Reçeli
Malzemeler
2 kg çilek
2 kg toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
🍓Hazırlanışı
Öncelikle recel yapmak için küçük çilekleri tercih edin bulamıyorsanız ortadan keserek te yapabilirsiniz.Çilekleri yıkayalım ve saplarından ayıralım çilekleri geniş bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyelim ve kapağı kapalı olarak 1 gece bekletelim.
Ertesi gün, çilekler şekerle birlikte sulanmış hale gelecek.Tencereyi ocağa alalım ve kapağını açalım kaynamaya başlayıp hafif köpüklenmeye başlayınca içine tereyağını atatlım kısık ateşte arada Cok zedelenmeden karıştırarak pişirmeye devam edelim. Tereyağı reçelin köpüğünü yok edecektir ve reçel daha parlak olacaktır.
Yaklaşık 40-45 dk kadar kaynadıktan sonra limon tuzunu koyalım ocaktan almaya yakın kıvamına bakmak için suyundan porselen bir tabaga 1 çay kaşığı kadar koyun parmağınızla ortadan bir çizik atın eger ortadaki bosluk hemn birleşmıyosa tamamdır.
Çok koyulasmasını beklemeyin sogudugu zamsn kıvama gelecek zaten 👍
ve hiç vakit kaybetmeden kavanozlara dolduralım hiç kullanılmamış kapakla sıkıca kapatalım ters çevirelim.Bu şekilde vakumlanacaktır ve reçeliniz kışın da gönül rahatlığıyla tüketebileceksınız.
Eger hemen yiyecekseniz reçel Soguduktan sonra kavanoza koyun ve dolaba kaldırın istediginız zamsn tüketebilirsiniz 🤗
Afiyet olsun. 'na tesekkurler.
Malzemeler
2 kg çilek
2 kg toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
🍓Hazırlanışı
Öncelikle recel yapmak için küçük çilekleri tercih edin bulamıyorsanız ortadan keserek te yapabilirsiniz.Çilekleri yıkayalım ve saplarından ayıralım çilekleri geniş bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyelim ve kapağı kapalı olarak 1 gece bekletelim.
Ertesi gün, çilekler şekerle birlikte sulanmış hale gelecek.Tencereyi ocağa alalım ve kapağını açalım kaynamaya başlayıp hafif köpüklenmeye başlayınca içine tereyağını atatlım kısık ateşte arada Cok zedelenmeden karıştırarak pişirmeye devam edelim. Tereyağı reçelin köpüğünü yok edecektir ve reçel daha parlak olacaktır.
Yaklaşık 40-45 dk kadar kaynadıktan sonra limon tuzunu koyalım ocaktan almaya yakın kıvamına bakmak için suyundan porselen bir tabaga 1 çay kaşığı kadar koyun parmağınızla ortadan bir çizik atın eger ortadaki bosluk hemn birleşmıyosa tamamdır.
Çok koyulasmasını beklemeyin sogudugu zamsn kıvama gelecek zaten 👍
ve hiç vakit kaybetmeden kavanozlara dolduralım hiç kullanılmamış kapakla sıkıca kapatalım ters çevirelim.Bu şekilde vakumlanacaktır ve reçeliniz kışın da gönül rahatlığıyla tüketebileceksınız.
Eger hemen yiyecekseniz reçel Soguduktan sonra kavanoza koyun ve dolaba kaldırın istediginız zamsn tüketebilirsiniz 🤗
Afiyet olsun. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments