Bunu Yoğurt ile Yiyenin Romatizması Biter - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

18 Temmuz 2019 Perşembe

Bunu Yoğurt ile Yiyenin Romatizması Biter

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bunu Yoğurt ile Yiyenin Romatizması Biter
Şifacı Kadın: Bunu Yoğurt ile Yiyenin Romatizması Biter
Bu ot içerdiği yüksek besin değerlerinden dolayı oldukça önemli bir bitkidir… Bu ot içerdiği yüksek besin değerlerinden dolayı oldukça önemli bir bitkidir…Özellikle böbrek h-astalıklarında kullanılması tavsiye edilen bu bitki böbrek taşı düşürmede de kolaylık sağlamaktadır ayrıca romatizma hastalığının kökünü kurutmaktadır.
Çoğunlukla ülkemizde Akdeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde yetişmektedir.
Şevket Bostan Otu Nasıl Hazırlanır? Yukarıda tarifini verdiğimiz şekilde kurutulup hazırlanan şevket bostan otunu hazırlarken 1 bardak su için 1 tatlı kaşığı ot kullanılmaktadır. Öncelikle 1 bardak suyu k-aynatıyoruz, ocağın altını kapattıktan s-onra 1 tatlı kaşığı otu içerisine atıyoruz ve 15 dakika boyunca demlemeye bırakıyoruz. Etkili sonuçlar almak için bir gün içinde 3 defa uygulanması gerekmektedir.Alerji için ise kullanım şekli daha farklıdır. 1 litre suyun içerisine 2-3 tutam şevket otu atılır ve bir gün bekletilir. Ardından 1 hafta boyunca her gün 1 saat arayla 1 kaşık içilmelidir.





Şevket i Bostan Bitkisinin Yemeği Nasıl Yapılır? İçerdiği yüksek zengin bileşimlerden dolayı şevket-i bostan çok güzel yemeğe çevrilebilecek bir ottur.
İşte Arda Türkmen’in oldukça lezzetli Şevket-i Bostan yemeği tarifi;
Malzemeler: Yarım kilo şevketi bostan, 1 tane iti kuru soğan, 2 diş sarımsak, 3 adet domates, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 avuç pirinç, Toz şeker (1 çorba kaşığı), Yarım limonun suyu, Yarım çubuk tarçın, 3 bardak su, Tuz
Şevketi Bostan Yemeğinin Hazırlanışı: Şevketi Bostan otu ayıklanması z-or bir bitki olması sebebiyle pazarlarda ayıklanmış bir şekilde suyun içerisinde satılmaktadır. Suyun içerisinde olmasının sebebi sudan çıkınca renginin değişmesidir.Bu sebeple aldığınız şevket-i bostan otunu hemen pişirmeyecekseniz limonlu ve unlu bir suyun içerisinde muhafaza edilmelidir. Öncelikle bu otu jülyen şeklinde doğrayın. Soğanları yemeklik bir şekilde doğrayın. Sarımsakları ince kıyın ve domatesleri küp küp yemeklik doğrayın. Bir tencerenin içerisinde zeytinyağını ilave edin ve biraz kızdırın. Ardından ayıklanmış ve jülyen doğranmış şevket-i bostanı tenceremize koyalım biraz karıştırdıktan sonra doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave edin.Soğanlar kavrulduktan sonra hazırlamış olduğunu domateslerin yarısını, şeker, tuz, limon suyu,su, ve kabuk tarçını ilave edin.
Ardından yaklaşık olarak 20 dakika k-aynamaya bırakın. K-aynadıktan sonra kalan domatesleri ve pirinci de ilave ederek kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler yumuşadıktan s-onra yemeğiniz hazır olacaktır ocağın altını kapatabilirsiniz.
Dilerseniz şevketi bostan yemeğinizi yoğurt ile birlikte ılık olarak servis edebilirsiniz.
Kaynak:pasaj.net


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments