ÇİLEK REÇELİ🍓 - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Temmuz 2019 Cuma

ÇİLEK REÇELİ🍓

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ÇİLEK REÇELİ🍓
2 kg çilek
8 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu yada(2-3diş limon tuzu)
1 çay kaşığı tereyağı






HAZIRLANIŞI
🍓Çilekleri sap kısımlarını koparıp yıkayın.
🍓Derin bir tencereye çilekleri alın ve şekeri üzerine dökün. 🍓Tencerenin kapağını kapatarak 8-10 bir gece bekletin.(en az 5-6 saat)
🍓Sulanan çilekleri çilekleri orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
🍓Kaynamaya başlayınca altını kısarak arada sırada çileklere zarar vermeden karıştırın.
🍓Kaynama başlayınca tereyağını ekleyin köpük köpük olmasını azda olda engelleyecek ve reçelinizin daha parlak olmasını sağlayacaktır.
🍓Bu arada biriken köpüklerini alın ki ilerde reçeliniz şekerlemeyi engelleyecektir.
🍓Koyulaşan reçelinizi bir tabağa bir miktar koyup soğuduktan sonra kıvamın olup olmadığına bakabilirsiniz.
🍓Reçelinizi ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon tuzu veya limon suyunu ekleyip tekrar dikkatlice karıştırın bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
🍓Sıcak sıcak kavanozlara doldurup yeni kapak kapatıp ters çevirin.
🍓Oda ısısına gelen kapakları tutmuş kavanozdaki reçelleriniz uzun sürede tüketebilirsiniz.@suzaninmutfakdunyasi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments