DEREOTLU TUZLU KEK - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

15 Temmuz 2019 Pazartesi

DEREOTLU TUZLU KEK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



DEREOTLU TUZLU KEK
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke(elma sirkesi kullandım)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase tam yağlı beyaz beynir(istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
1 demet dereotu
2,5 su bardağı un(kontrollü dökelim)
1 paket kabartma tozu
Üzeri için susam ve çörek otu
Yapılışı:
Bir kabın içerisine yumurta,sıvıyağ,yoğurt,süt,sirke,mahlep,tuzu ekleyip karıştırıyoruz.peyniri çatalla ezip ekliyoruz ve dereotunu ince ince doğrayıp karıştırıyoruz.Un ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Kalıbımızı katıyağ ile güzelce yağlayıp heryerine susam serpiyoruz ve kek karışımını döküp 175 derece fırında 20-30 dk pişiriyoruz.Pişip pişmediğini kürdan ya da bıçakla kontrol ediyoruz(temiz çıkarsa pişmiş demektir)Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun lezzet.sanatim'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments