Ev Yapımı Un Tarhanası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Temmuz 2019 Salı

Ev Yapımı Un Tarhanası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Ev Yapımı Un Tarhanası
MALZEMELER
3 kg.domates
2 kg.soğan
2 kg.kırmızı biber
1 kg.süzme yoğurt
1 kg.haşlanmış nohut
Tarhana otu (Daha çok Ege’de bulunan bir ottur, diğer yörelerde pek bilinmiyor)
Tuz
Aldığı kadar un






Tencereye sırasıyla, tarhana otu, soğan, biber ve domatesi irice doğrayarak yerleştirin.
Yaklaşık  iki saat hiç su ilave etmeden kısık ateşte pişirin. İyice ılıdıktan sonra içinden tarhana otlarını çıkarıp, malzemeleri geniş bir leğene alın. İçine yoğurt ve haşlayıp püre haline getirdiğiniz nohutuda ilave edin.
Yeteri kadar un ilavesiyle poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin. En az iki gün ara sıra karıştırarak hamurun kamil olmasını sağlayın. (hamur bu süre içerisinde kendiliğinden mayalanacaktır. Yörükler, hamur kabardıkça ellerini süte batırıp hamuru karıştırırlar. Mayalanma durana kadar da hamuru sermezler. Ben o kadar sabırlı olmadığım için 2 gün sonra hamuru seriyorum 🙂 )




Daha sonra havadar bir yere geniş bir örtü serin.
Üzerine tarhana hamurundan kaşık kaşık serin.
Üst taraf kuruduğunda ters çevirin. Her iki tarafta hafif kuruyunca elinizle parçalayın.
Bu aşamada tarhanayı uzun süre yalnız bırakmayın. Sık sık gidip karıştırın.
Ne tam kuru, ne de ıslak haldeyden, hamur parçacıklarını yerden destek alarak ovalayın. Bu işlemi robotlada yapabilirsiniz.
Ovaladığınız tarafı orta delikli bir elekten başka bir örtünün üzerine eleyin.
Tarhana bitene kadar bu işleme devam edin.
Elediğiniz tarhanayı iki gün kadar açık havada  tutun ki nemli kalıpta küflenmesin.cahidesultan.net'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments