Kaynatmadan Güneşte Yapılan Biber Salçası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Temmuz 2019 Pazar

Kaynatmadan Güneşte Yapılan Biber Salçası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
BİBER SALÇASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
10 kg. kırmızı salçalık biber
2-3 kg armut domates (sivri ve az sulu olanlarından)
Kg. başına 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı
Kırmızı biberleri yıkayıp ayıklayın. Çekirdeklerini ve sap kısımlarını çıkarın. İnce ince doğrayıp kıyma makinasından 2 kez geçirin. Doğradığınız domatesleri de biberlerle beraber çekin.
2 kez makinadan geçirdikten sonra tuz atıp geniş tepsilerle en çok güneş gören yere koyun. Tepsiler yayvan olmalı çok fazla doldurulmalı.
Balkonda güneşlenen salçaları sık sık karıştın. Katılaşan salçanın tuzunu kontrol edin. Tuzu biraz fazla olsun ki ekşime, küflenme olmasın.
Salçayı koyduğunuz yer çok güneş alıyorsa, günde 3-4 kez karıştırın.
Bu nimetleri bizlere bahşeden Rabbimize hamdolsun.







Salça Notları:
Kıyma makinası olmayanlar, aynı şekilde biberleri hazırlayıp güçlü bir robottan çekebilirler. Robottan çekerken içine yine 1-2 domates doğrayıp eklerseniz daha rahat çeker.
Salçayı kurutmak için balkonu yeterince güneş almayanlar veya nemli bir bölgede oturanlar, biberleri biraz suyla haşlayıp blendırdan geçirebilir, iyice kaynatıp kavanozlara koyabilir. Vakumlama yaparak saklayabilir.
Kaynatarak Salça hazırlama
Salçanızı kaynatarak suyunu uçurabilirsiniz. Bunun için geniş ve yayvan tencere tercih edin. Domates veya biber püresini ekleyip suyunu çekene kadar sık sık karıştırın. Bol tuz atıp kavanozlara yerleştirin.
Fırınlayarak salça Hazırlama
3. olarak domates veya biber püresini fırın tepsisine döküp fırına sürün. Fırını 100 dereceye ayarlayın. Üzeri kurumaya başladığında  karıştırın. Ara sıra aynı şekilde karıştırarak katılaşmasını sağlayın. Bu oldukça zahmetli ve uzun zaman alacak bir iş.cahidesultan.net'e tesekkurlr.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments