Sponsorlu Bağlantılar
KAYISI PESTİLİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler
2 kg. Kayısı (Ben ekşi kayısı kullandım)
5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
Kayısı pestili Nasıl yapılır?
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı suyu koyup, iyice dağılana kadar pişirin.
Blenderdan geçirip püre haline getirin. şekerini atıp yeniden kaynamaya bırakın.
Kaynayınca kalan 1 bardak su ve nişastayı karıştırıp kaynayan püreye ilave edin ve hızlıca karıştırın.
1 dakika kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra altını kapatın.
Temiz, geniş bir bezi güneş gören bir yere serin. Üzerine malezi (*) yayın.(pestilin rahat çıkması için naylonsu bir bezi tercih edin)
Malezi bezin üzerine kalınca yayın.( Eğer ince yayarsanız, kuruduğunda pestil daha da incelir ve rahat çıkmaz)
Pestilin üzerine, serdikten hemen sonra susam, haşhaş tohumu, kayısı çekirdeği serpebilirsiniz.
Hava çok sıcak ve pestil sürekli güneş gören bir yerde ise sabahtan akşama kadar bu şekilde bekleyen pestilin ön yüzü kurumuş olmalıdır.
Pestili başka bir bezin üzerine ters çevirin ve diğer sabaha kadar arkasının da kurumasını bekleyin. Ben bir kaç saat sonra pestili altındaki bezle beraber çamaşır ipine serdim. Bu şekilde daha çok hava alıp kolayca kurudu 🙂
Ertesi gün artık pestilimiz çıkarmaya hazır.
Şimdi pestilimizi yine bir bezin üzerine ters çevirin.
Arka tarafını sulu bir şekilde ıslattığınız bezle ıslatın.
Bir iki defa ıslatıp arka tarafının hafifçe yumuşamasını sağlayın.
Ön yüzün uç kısmından kaldırıp sivri bir alet yardımıyla pestili bezden ayırmaya başlayın. Geri kalan kısmını elinizle yapın.
Bu aşamada iki kişiyseniz işiniz çok daha kolay olacaktır 😉
Bezden tamamen ayrılan pestili, ters yüzeyi içe gelecek şekilde kısa kısa katlayıp makasla kesin.
İstediğiniz büyüklüklerde dilimler yapıp, dilediğiniz gibi tüketin.
(*) Malez: Pestilin muhallebi kıvamındaki halidir.cahidesultan.net'e tesekkurler.
Malzemeler
2 kg. Kayısı (Ben ekşi kayısı kullandım)
5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı dolusu nişasta
Kayısı pestili Nasıl yapılır?
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı suyu koyup, iyice dağılana kadar pişirin.
Blenderdan geçirip püre haline getirin. şekerini atıp yeniden kaynamaya bırakın.
Kaynayınca kalan 1 bardak su ve nişastayı karıştırıp kaynayan püreye ilave edin ve hızlıca karıştırın.
1 dakika kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra altını kapatın.
Temiz, geniş bir bezi güneş gören bir yere serin. Üzerine malezi (*) yayın.(pestilin rahat çıkması için naylonsu bir bezi tercih edin)
Malezi bezin üzerine kalınca yayın.( Eğer ince yayarsanız, kuruduğunda pestil daha da incelir ve rahat çıkmaz)
Pestilin üzerine, serdikten hemen sonra susam, haşhaş tohumu, kayısı çekirdeği serpebilirsiniz.
Hava çok sıcak ve pestil sürekli güneş gören bir yerde ise sabahtan akşama kadar bu şekilde bekleyen pestilin ön yüzü kurumuş olmalıdır.
Pestili başka bir bezin üzerine ters çevirin ve diğer sabaha kadar arkasının da kurumasını bekleyin. Ben bir kaç saat sonra pestili altındaki bezle beraber çamaşır ipine serdim. Bu şekilde daha çok hava alıp kolayca kurudu 🙂
Ertesi gün artık pestilimiz çıkarmaya hazır.
Şimdi pestilimizi yine bir bezin üzerine ters çevirin.
Arka tarafını sulu bir şekilde ıslattığınız bezle ıslatın.
Bir iki defa ıslatıp arka tarafının hafifçe yumuşamasını sağlayın.
Ön yüzün uç kısmından kaldırıp sivri bir alet yardımıyla pestili bezden ayırmaya başlayın. Geri kalan kısmını elinizle yapın.
Bu aşamada iki kişiyseniz işiniz çok daha kolay olacaktır 😉
Bezden tamamen ayrılan pestili, ters yüzeyi içe gelecek şekilde kısa kısa katlayıp makasla kesin.
İstediğiniz büyüklüklerde dilimler yapıp, dilediğiniz gibi tüketin.
(*) Malez: Pestilin muhallebi kıvamındaki halidir.cahidesultan.net'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments