Sponsorlu Bağlantılar
Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1 kg kızılcık
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır?
Şeker ve suyu tencereye alıp koyu bir şerbet hazırlayın. Baklava şerbetinden daha koyu olacak.
Ayıklanıp yıkanmış kızılcıkları, kaynayan şerbete atın. Orta harlı ateşte kaynamaya bırakın. Sakın reçeli yalnız bırakmayın. Çok çabuk taşabilir.
Reçelin üzerine biriken köpükleri kevgirle alın.
Suyu kıvam almaya başlayınca altını kapatın.
Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını kapatın ve ters çevirin. Soğuyana kadar bekletin.
Hemen tüketmeye başlayacaksanız vakumlatmaya gerek yok. Kavanoza doldurup soğuyana kadar bekletin, daha sonra kapağını kapatın. Aksi halde terleme yapar, küf oluşabilir.
Afiyet şifa olsun.
NOT: Kızılcık reçeli zamanla jölemsi bir kıvam alabilir. İçerdiği pektin maddesinden dolayı bu pelteleşme normaldir.cahidesultan.net'e tesekkurler.
Malzemeler
1 kg kızılcık
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır?
Şeker ve suyu tencereye alıp koyu bir şerbet hazırlayın. Baklava şerbetinden daha koyu olacak.
Ayıklanıp yıkanmış kızılcıkları, kaynayan şerbete atın. Orta harlı ateşte kaynamaya bırakın. Sakın reçeli yalnız bırakmayın. Çok çabuk taşabilir.
Reçelin üzerine biriken köpükleri kevgirle alın.
Suyu kıvam almaya başlayınca altını kapatın.
Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını kapatın ve ters çevirin. Soğuyana kadar bekletin.
Hemen tüketmeye başlayacaksanız vakumlatmaya gerek yok. Kavanoza doldurup soğuyana kadar bekletin, daha sonra kapağını kapatın. Aksi halde terleme yapar, küf oluşabilir.
Afiyet şifa olsun.
NOT: Kızılcık reçeli zamanla jölemsi bir kıvam alabilir. İçerdiği pektin maddesinden dolayı bu pelteleşme normaldir.cahidesultan.net'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments