Sütlü Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Temmuz 2019 Cuma

Sütlü Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
SÜTLÜ BÖREK
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ 
1,5 su bardağı süt 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı tuz 
5-6 su bardağı un 
Açmak İçin;
Mısır Nişastası 
İç Harcı İçin;
Beyaz Peynir,pul biber 
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 
Yarım su bardağı sıvı yağ 
Pişerken Dökmek İçin;
2 su bardağı soğuk süt 





HAZIRLANIŞI
Öncelikle böreğin hamuru için derin bir kaba süt,yumurta,sıvı yağ,tuzu karıştırın.
Ununu kontrollü şekilde kabartma tozu ile birlikte dökerek yoğurun.Ele yapışmayan hamur yapın.Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde 40 adet küçük beze yapın üzerine temiz bir bez örterek dinlenmesi için kenara ayırın.
Bu arada tereyağını eritip sıvı yağ işe birlikte karıştırın.Dinlenen hamuru pasta tabağı büyüklüğünde nişasta ile açın her açtığınızı çok az nişastalayarak üst üste koyun ve 20 bezeyi bu şekilde yapın.
Tekrar hamurumuzu tepsimizin büyüklüğünde açıp tepsiye serin
Üzerine Peynirli içten koyun ve tekrar diğer 20 bezeyide aynı şekilde açıp büyüterek peynirin üzerini kapatın.
Erittiğimiz yağı her tarafına gezdirerek dökün.Dilimleyerek ısıtılmış 180 derece fırında çok ağır şekilde pişirin.Üzeri pişmeye yakın kızarınca fırından çıkarıp sütü gezdirerek her tarafına dökün.Tekrar fırına vererek altı ve üstünü kontrol ederek iyice kızarana kadar pişirin.
Pişen böreğimizi dinlendirdikten sonra dilimlediğimiz yerden keserek servis edin.
Not:Börek yüksek ısıda olmadan pişecek.Tepsi ebatı 36-40 arası kullandım.suzaninmutfakdunyasi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments