Sponsorlu Bağlantılar
5 KG ÖLÇÜSÜNDE KORNİŞON TURŞU
🥒5 kg kornişon salatalık
🥒5 yemek kaşığı iri kaya tuzu,başka tuz olmaz
🥒2 su bardağı üzüm sirkesi
🥒1 tatlı kaşığı limon tuzu
🥒1 avuç nohut.
🥒4 büyük bas sarımsak
🥒çeşme suyu
🥒salatlıkları iyice yıkayalım
turşu bidonu'nun altına nohutları koyalım,üzerine salatalık,,ara ara sarımsak,acı biber koyarak kabimıza dolduruyoruz.
kalın turşuluk tuzu kaynar suda bir cezve de eritiyoruz,
sirkeyi de ilave edip karıştırıyoruz.turşunun üzerine döküyoruz,turşunun ağzı dolana kadar su ilave edip kapağını sıkıca kapatıyoruz,ağzını hiç açmadan ilk gün ters düz ederek bütün malzeme'lerin birbirine karışmasını sağlıyoruz,güneş görmeyen yere koyup 1 ay ağzını hiç açmıyoruz.sonuç nefis oluyor,afiyet olsun 🥒lezzete__yolculuk'a tesekkurler.
🥒5 kg kornişon salatalık
🥒5 yemek kaşığı iri kaya tuzu,başka tuz olmaz
🥒2 su bardağı üzüm sirkesi
🥒1 tatlı kaşığı limon tuzu
🥒1 avuç nohut.
🥒4 büyük bas sarımsak
🥒çeşme suyu
🥒salatlıkları iyice yıkayalım
turşu bidonu'nun altına nohutları koyalım,üzerine salatalık,,ara ara sarımsak,acı biber koyarak kabimıza dolduruyoruz.
kalın turşuluk tuzu kaynar suda bir cezve de eritiyoruz,
sirkeyi de ilave edip karıştırıyoruz.turşunun üzerine döküyoruz,turşunun ağzı dolana kadar su ilave edip kapağını sıkıca kapatıyoruz,ağzını hiç açmadan ilk gün ters düz ederek bütün malzeme'lerin birbirine karışmasını sağlıyoruz,güneş görmeyen yere koyup 1 ay ağzını hiç açmıyoruz.sonuç nefis oluyor,afiyet olsun 🥒lezzete__yolculuk'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments