Hazırlara Taş Çıkaran Sarıyer Poğaçası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Ağustos 2019 Çarşamba

Hazırlara Taş Çıkaran Sarıyer Poğaçası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
HAZIRLARA TAŞ ÇIKARAN SARIYER POĞAÇASI🍔
Nokta dahi olsa yorum ve beğenilerinizi esirgemeyin!😊🙏🏻
Malzemeler;
250 gram margarin veya tereyağı (oda ısısında olacak)
2 adet yumurta sarısı yüzüne akı içine,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ,
1 paket instant (kuru) maya,
2 yemek kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un.







İç harcı için;
Çökelik,
Maydanoz.
Üzeri icin;
Yumurta sarısı,
1 çay kaşığı sıvıyağ.
YAPILIŞI;
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar🙋 Sizlere haziada taş çıkaran bir poğaça tarifi ile geldim benden söylemesi bu tarif kaçmaz..! 😍👌🏼
Bu poğaça varya hem çok güzel hem puff puf hemde sarıyer poğacasından hiç farkı yok leziz nar gibi kızaran bir tarif gelsin mi? Hemen sıcağı sıcağına yazıyorum o halde; 
Bu güzellerim de fırından yeni çıktı zaten mis gibi👌🏻 Geniş bir kabın içerisine oda ısısındaki margarini veya tereyağını sırayla diğer malzemeleri de alarak bir çırpıcı yardımıyla karıştıralım, ununuda azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edelim, katılaşmaya başladığında çırpıcıyı bırakıp, elimizle ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuralım, daha sonra hamurumuzun ağzını kapatıp, önceden ısıtılmış ılık fırının içerisinde 30 dk kadar iyice kabarmasını bekleyelim. Hamuru 10 dk iyice yoğuralım ve mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak, elimizle yuvarlak şekilde açalım ve ortasına iç harcımızı koyup sandaviç şeklinde kapayıp elimizle ortasina bastıralım sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çatal ile çizikler atıp, önceden ısınmıs 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .Yapacak olanlara smdiden kolay gelsin diyorum. Harika puf puf kabaran yumuşacık poğaça yapmak hiç zor değil kesinlikle deneyin ! ilknurunpastablogu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments