Sponsorlu Bağlantılar
İRMİKLİ LOKMALIK KESME TATLI 🍀
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Bulamak için;
İrmik
Şerbeti İçin;
5 bardak su
4. 5 bardak şeker
Hazırlanışı
Şeker ve oda sıcaklığında su bir kapta karıştırılır ve şeker tamamen eritilir. Kaynatmıyoruz.
Hamur malzemeleri bir kapta karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır. Hoş koku vermek için isterseniz rendenin en küçük tarafıyla hamura limon kabuğu rendeleyebilirsiniz, hindistan cevizi koyabilirsiniz, portakal rendeleyebilirsiniz.
Tezgahta yada düzgün bir zeminde ( ben tahta sofrada yapıyorum ) hamurdan parça alınıp uzunlamasına yuvarlanır. Bir tepsiye irmik dökülür yuvarlanan hamur Arkalı önlü ona bulanır yada sofrada yapıyorsanız sofraya biraz irmik dökülüp hamur irmiğe ileri geri irmiğe bulanır ve yan yan kesilip tepsiye dizilir.
200° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
İstenilen büyüklükte yapabilirsiniz top topta yapabolirsiniz şekli size kalmış 🤤👌🏻
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür soğumaya bırakılır.
İstenilen şekilde süslenip servis edilir 😍😘😋
AFİYET OLSUN 'na tesekkurler.
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Bulamak için;
İrmik
Şerbeti İçin;
5 bardak su
4. 5 bardak şeker
Hazırlanışı
Şeker ve oda sıcaklığında su bir kapta karıştırılır ve şeker tamamen eritilir. Kaynatmıyoruz.
Hamur malzemeleri bir kapta karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır. Hoş koku vermek için isterseniz rendenin en küçük tarafıyla hamura limon kabuğu rendeleyebilirsiniz, hindistan cevizi koyabilirsiniz, portakal rendeleyebilirsiniz.
Tezgahta yada düzgün bir zeminde ( ben tahta sofrada yapıyorum ) hamurdan parça alınıp uzunlamasına yuvarlanır. Bir tepsiye irmik dökülür yuvarlanan hamur Arkalı önlü ona bulanır yada sofrada yapıyorsanız sofraya biraz irmik dökülüp hamur irmiğe ileri geri irmiğe bulanır ve yan yan kesilip tepsiye dizilir.
200° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
İstenilen büyüklükte yapabilirsiniz top topta yapabolirsiniz şekli size kalmış 🤤👌🏻
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür soğumaya bırakılır.
İstenilen şekilde süslenip servis edilir 😍😘😋
AFİYET OLSUN 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments