Ispanaklı Arnavut Böreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Ağustos 2019 Çarşamba

Ispanaklı Arnavut Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Ispanakli Arnavut Böregi, biraz ugrastirici ama kesinlikle deger 😉
Malzemeler:
5 su bardagi un (900 gr)
2 yemek kasigi sirke (isterseniz eklemeyebilirsiniz)
1 tatli kasigi Tuz
2,5 su bardagi ilik su
Sponsorlu Bağlantılar
Arasina sürmek icin:
1 cay bardagi siviyag
3 yemek kasigi tereyagi 
Ic malzemesi:
1 kilo kadar ispanak
2 adet kuru sogan




100 gr beyaz peynir
Yapilisi:Hamur kulak memesi yumusakliginda yogrulur ikiye ayrilir ve her bezeden 14 er beze yapilir (toplamda 28 beze olacak)daha sonra her beze pasta tabagi büyüklügünde acilip aralarina yag sürülerek üs üste konur,( yani alt üst olmak üzere 14 er kattan olusan iki parcamiz oldu) yarim saat kadar dinlendirilir.
Bu arada ic malzemesi hazirlanir ispanak,sogan peynir ve biraz tuz karistirilir.Tereyagi eritilir üzerine siviyag eklenip hazirlanir.
Börek yapilacak tepsi erimemis tereyagi ile hafif yaglanir 14 er bezeden iki parca dinlenen bezelerden bir tanesi alinir tepsi büyüklügünde elde cekilerek acilir ve tepsiye yerlestirilir kenarlari biraz yükseltilir hazirladigimiz harc icine yerlestirilir,diger bezede yine tepsi büyüklügünde acilir üst tarafina yerlestirilir kenarlari kapatilip kesilir kalan yag üzerine gezdirilir ve önceden isitilmis firinda 200 derecede alti üstü kizarana dek pisirilir. .lezizsofralar'a tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments