Küçük İpuçlarıyla Elektrik Faturanızı Yarı Yarıya Düşürebilirsiniz - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Ağustos 2019 Çarşamba

Küçük İpuçlarıyla Elektrik Faturanızı Yarı Yarıya Düşürebilirsiniz

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Küçük İpuçlarıyla Elektrik Faturanızı Yarı Yarıya Düşürebilirsiniz
Evde anlatacağımız bu basit yöntemlerle elektrik faturanızı yarı yarıya düşürebilirsiniz. Faturanızı düşürmek için bir cihaz satmıyoruz bunlara gerek de yok, tek yapmanız gereken önereceğimiz şeyleri uygulamak olacak.
Dikkat edilecek birkaç küçük detayla elektrik kullanımını yarı yarıya düşürmek bile mümkün. İşte o ipuçları..
Ev içi elektrik tüketimi paylarına bakıldığında, ilk sırayı yüzde 30,4 payla buzdolabı alıyor. Buzdolabını yüzde 28,6‘yla aydınlatma takip ederken, sıralamada yüzde 10,4‘le elektrikli fırınlar üçüncü sırada yer alıyor. Televizyon ailenin elektrik tüketiminde yüzde 9,8, çamaşır makinesi yüzde 6,5, bulaşık makinesi yüzde 5,6, ütü yüzde 4,3, elektrikli süpürge yüzde 2,4, saç kurutma makinesi yüzde 1,9 paya sahip bulunuyor.






Cihaz alırken "A" ve "A+" işaretli verimliliği yüksek olanların tercih edilmesi gerekiyor. Yüksek verimli ve çok düşük verimli cihazlar arasında yüzde 60'ın üzerinde enerji tüketim farkı bulunuyor. Tercihiniz elektrik faturalarınıza direkt yansıyor.Yaygın olarak evlerde aydınlatma için kullanılan 75 vatlık akkor flamanlı lamba yerine, 15 vatlık bir tasarruflu (kompakt fluorasan) lamba kullanarak, aynı aydınlatma kalitesi yüzde 80 daha az enerji tüketilerek elde edilebiliyor. Enerji tasarrufu sağlayan bir lambanın fiyatı sıradan lambaya göre daha pahalı olmakla birlikte yaklaşık 8 kat daha uzun süre çalışıyor.Buzdolaplarının kalorifer peteği, fırın gibi ısı yayan diğer ev aletlerine yakın olması, enerji tüketimi artırıyor. Buzdolabına koyulan sulu yiyeceklerin üstünü açık olması artan nem nedeniyle buzdolabının daha fazla çalışmasına yol açıyor. Buzdolabına sıcak yiyecek de koyulmaması gerekiyor. Dolabın kapısının sık sık açılması da fazla enerji tüketimine neden olan bir diğer unsuru oluşturuyor.Televizyon ve benzeri cihazların kullanılmadıkları dönemde mutlaka üzerlerindeki düğmeden kapatılması gerekiyor. Kumandayla kapatılan ama aslında bekleme konumunda bırakılan bir elektronik alet, aylık olarak fazladan yaklaşık 0,75 kilovatsaatlik enerji tüketiyor. Eğer evde kullanmadığınız elektronik cihazlar varsa muhakkak fişini prizden çıkartın. Çünkü elektronik cihazlar kapalı dahi olsa, fişi eğer prizde ise elektrik tüketmeye devam eder.
Kaynak:http://www.haberedavet.com


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments