Sponsorlu Bağlantılar
Peynir yapımı ;
🧀5 kg köy sütü 75 derecede 1-2 dk ısıtılıp tekrar 35 dereceye soğutulur. 🧀Evde peynir mayası yarım çay bardağı suya 1 kaşık eklenip karıştırılır ve süte karıştırarak ilave edilir.
🧀tencerenin ağzını kapatıp ısısını kaybetmeye çek şekilde iyice sarın.
🧀Yaklaşık 1 saat bekletin.
🧀1 er cm lik parçalara kesin ve 30-40 dk suyunun ayrismasini bekleyin.
🧀suyunun daha hızlı ayrismasini sağlamak için kısık ateşte 4-5 dk kadar hafif karıştırarak isitalim.
🧀suyunu iyice atan peyniri süzme bezinin içine alarak ağzını sıkıca bağlayın.
🧀tulbentin üzerine yaklaşık 1-2 kg agirlik koyarak suyunu daha çabuk suzdurmesi için 4-5 saat baskı uygulayın.
🧀1 lt suya 4 yemek kaşığı salamura tuzu ekleyip kaynatın ve soğutun.
🧀peyniri uygun bir kaba alarak hazırladığımız salamura suyunu ilave edip 1 saat dinlendirin.
🧀son olarak dinlenen peyniri salamura suyundan çıkarıp dilimleyin ve uygun bir kavanoza koyup salamura suyunu da ilave ederek buzdolabında muhafaza edebilirsiniz... Afiyet olsun 🌼
Mayalama ısısı yoğurt mayalama işleminde olduğu gibi olmalı ,ne çok sıcak ne çok soğuk el yakmayacak şekilde olmalı.
Peynir mayasını a101 den temin edebilirsiniz..'e tesekkurler.
🧀5 kg köy sütü 75 derecede 1-2 dk ısıtılıp tekrar 35 dereceye soğutulur. 🧀Evde peynir mayası yarım çay bardağı suya 1 kaşık eklenip karıştırılır ve süte karıştırarak ilave edilir.
🧀tencerenin ağzını kapatıp ısısını kaybetmeye çek şekilde iyice sarın.
🧀Yaklaşık 1 saat bekletin.
🧀1 er cm lik parçalara kesin ve 30-40 dk suyunun ayrismasini bekleyin.
🧀suyunun daha hızlı ayrismasini sağlamak için kısık ateşte 4-5 dk kadar hafif karıştırarak isitalim.
🧀suyunu iyice atan peyniri süzme bezinin içine alarak ağzını sıkıca bağlayın.
🧀tulbentin üzerine yaklaşık 1-2 kg agirlik koyarak suyunu daha çabuk suzdurmesi için 4-5 saat baskı uygulayın.
🧀1 lt suya 4 yemek kaşığı salamura tuzu ekleyip kaynatın ve soğutun.
🧀peyniri uygun bir kaba alarak hazırladığımız salamura suyunu ilave edip 1 saat dinlendirin.
🧀son olarak dinlenen peyniri salamura suyundan çıkarıp dilimleyin ve uygun bir kavanoza koyup salamura suyunu da ilave ederek buzdolabında muhafaza edebilirsiniz... Afiyet olsun 🌼
Mayalama ısısı yoğurt mayalama işleminde olduğu gibi olmalı ,ne çok sıcak ne çok soğuk el yakmayacak şekilde olmalı.
Peynir mayasını a101 den temin edebilirsiniz..'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments