Cevizli İstiridye Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

14 Eylül 2019 Cumartesi

Cevizli İstiridye Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
CEVİZLİ İSTİRİDYE TATLISI
250 gr tereyag veya margarin (oda ısısinda)
1 su bardagı irmik
1 su bardagı cekilmiş ceviz
2 yumurta
1 paket kabartmatozu
3 yemek kaşıgı tahin
3 su bardagina yakın un ekledim ama siz kontrollu ekleyin unu hepsini birden katmayin unu .
Yapilişı:
Un hariç tüm malzemeleri yogurun . Unu özellikle belirtiyorum azar azar ekleyin .
Elinizde yuvarlak yapip bastirin ve cay bardagi ile sekil postu kaydirarak gorebilirsiniz.
180 derece kızgin firinda kizarana kadar pisirin 25 30 dk gibi 👍






ŞERBET
4 su bardagı şeker
4.5 su bardagi su
Ceyrek limon suyu
15 dk kaynatıp limonu sıkıp 5 dk daha kaynatip sogumasini bekleyin.
PÜF NOKTASI MUTLAKA OKUYUN 🤗
Ilk başta şerbeti hazirlayıp tamamen sogumasi icin bekleyin.ılık filan olmicak tamamen soguyacak .📌📌
Yoksa tatlım dagildi hamur oldu demeyin 😊
📌Unu az az ekleyin illaki 3 bardak almaya bilir ✋
Tatlimiz pişince 2 3 dk bekleyin firın sicakligi cikinca serbeti verin .👌 şerbeti cekincede süsleyin .
1 gece beklese daha iyi olucaktir.
Yada sabah yapin iftarı beklesin .selmabakar'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments