Dondurucuya Semizotu Haşlamadan Nasıl Konulur..? - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Eylül 2019 Çarşamba

Dondurucuya Semizotu Haşlamadan Nasıl Konulur..?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
DONDURUCUYA SEMİZOTU NASIL KONULUR🍀
🍀HAŞLAMADAN🍀👇
🍀Semizotularını leğende iyice birkaç su yıkayıp doğradm genişçe bir süzgeç içine aldım tekrar güzelce yıkadım. İyice silkeleyip süzdürdüm ve bir bez üzerine süzgeçi koyup iyice suyunun çekilmesini bekledim;) Üzerine selkimesin diye temiz bez örttüm.Geceden böyle yaptım sabaha kadar suyu süzülmüş, üzeri de örtülü olduğu için hepsi diri ve canlı kalmış idi. Bu şekilde 1 er yemeklik buzdolabı poşetlerine koyup paylaştırdım. Pipetle havasını iyice çekip vakumladım. Böyle hem yer kaplamıyor dümdüz oluyor hem uzun süre hava almadan saklanıyor koku da olmuyor ;) .
💗 Ama benim tercihim #koroplasthayatikolaylastirir özellikle de o an elimde varsa kilitli veya fermuarlı buzdolabı poşeti harika oluyor kalın olduğu için kokuyu da geçirmiyor 🍀👌





💗 Yaptık peki nasıl kullanacağız👍🍃
Öncelikle her ne yaparsanız yapın çıkarınca asla çözülmesini beklemeyin buz yemiş şekilde per perişan olurlar. Ama donmuş halde ne yaparsanız yapın taze toplanmış gibi muhteşem olurlar👌
1.) Soğan kavrulur ardından salça eklenip kavrulur ve donmuş haldeki Semizotları konulup kapak kapatılır. Tuzu konulur. Suyunu  çekene kadar kavrulur.Kavrulduktan sonra kapatılır ve üzerine sarımsaklı yoğurt muhteşem
2.) Birinci anlattığım şekilde salçadan sonra semizotları eklenip çözünene kadar kapağı kapalı tutulur. Çözüldükten sonra üzerine çıkacak gibi su konulup yıkanmış 3 kaşık pirinç eklenip pirinçli semizotu yemeği olur
.3.) Tavaya yağ konulur. Donuk Semizotları eklenip kapatılır ve suyunu çekene kadar kavurulur. İyice kavrulduktan sonra altı kapatılır. Tuzu ayarlanır ve sarımsaklı yoğurt veya yoğurtla meze tarator şeklinde yapılır.
 4.) İster böyle haşlanır ister haşlamadan hertürlü çorba veya başka yerlerde değerlendirebilirsiniz.Börek harcı yapabilirsiniz
5.) Ispanaklı börek gibi kavurup böreğini yapabilirsiniz.neslinin_mutfagi_'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments