Sponsorlu Bağlantılar
HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKMALIK KURABİYE🍃 ▪️250 gr yumuşamış tereyağı
▪️1/2 çay bardağı sıvı yağ ▪️1 adet yumurta ▪️1 su bardağı pudra şekeri ▪️1 çay bardağı nişasta ▪️3 tatlı kaşığı nescafe (granül)
▪️1 paket vanilya ▪️1 su bardağı kavrulmuş hindistan cevizi ▪️1 su bardağı ince çekilmiş ceviz ▪️4 su bardağı un (KONTROLLÜ) ekleyelim lütfen
▪️1 çay kaşığı kabartma tozu 🍃ÜZERİ için🍃
▪️40 gr sütlü
▪️40 gr bitter çikolata karışımı benmari usulü eritilmiş ▪️yeterince kavrulmuş hindistan cevizi 🍃HAZIRLANIŞI🍃
◾Öncelikle teflon bir tavada kısık ateşde hindistan cevizi devamlı karıştırılarak rengi hafif dönünceye kadar yakmadan kavrulur soğumaya bırakılır.Ceviz hindistan cevizi un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeler kaba koyulur karıştırılır.Yavaş yavaş kontrollü şekilde un eklenip yoğrulur daha sonra ceviz hindistan cevizi ve kabartma tozu ilave edip yumuşacık bir hamur elde edilir. Küçük küçük parçalar alarak yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derecede (KONTROLLÜ) pişirilir.Soğuyan kurabiyenin üst kısmı benmari usulü eritilmiş çikolataya bandırılır son olarak üzerine hindistan cevizi serpilir.Not:Bu ölçü den 16 gr dan parçalar alarak 84 adet kurabiye elde ettim😊
Su bardağım 200 ml
Çay bardağım ise 110 ml lik
🍃Beğenmeniz dileğiyle 🍃Lütfen göz hakkınızı helal ediniz.
🍃Özellikle anne adaylarımızdan rica ediyorum🙈'e tesekkurler.
▪️1/2 çay bardağı sıvı yağ ▪️1 adet yumurta ▪️1 su bardağı pudra şekeri ▪️1 çay bardağı nişasta ▪️3 tatlı kaşığı nescafe (granül)
▪️1 paket vanilya ▪️1 su bardağı kavrulmuş hindistan cevizi ▪️1 su bardağı ince çekilmiş ceviz ▪️4 su bardağı un (KONTROLLÜ) ekleyelim lütfen
▪️1 çay kaşığı kabartma tozu 🍃ÜZERİ için🍃
▪️40 gr sütlü
▪️40 gr bitter çikolata karışımı benmari usulü eritilmiş ▪️yeterince kavrulmuş hindistan cevizi 🍃HAZIRLANIŞI🍃
◾Öncelikle teflon bir tavada kısık ateşde hindistan cevizi devamlı karıştırılarak rengi hafif dönünceye kadar yakmadan kavrulur soğumaya bırakılır.Ceviz hindistan cevizi un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeler kaba koyulur karıştırılır.Yavaş yavaş kontrollü şekilde un eklenip yoğrulur daha sonra ceviz hindistan cevizi ve kabartma tozu ilave edip yumuşacık bir hamur elde edilir. Küçük küçük parçalar alarak yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derecede (KONTROLLÜ) pişirilir.Soğuyan kurabiyenin üst kısmı benmari usulü eritilmiş çikolataya bandırılır son olarak üzerine hindistan cevizi serpilir.Not:Bu ölçü den 16 gr dan parçalar alarak 84 adet kurabiye elde ettim😊
Su bardağım 200 ml
Çay bardağım ise 110 ml lik
🍃Beğenmeniz dileğiyle 🍃Lütfen göz hakkınızı helal ediniz.
🍃Özellikle anne adaylarımızdan rica ediyorum🙈'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments