Sponsorlu Bağlantılar
IKİ RENKLİ KURABİYE
250 GR TEREYAĞ VEYA MARGARİN ODA SICAKLIĞINDA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
2 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI LIMON SUYU
2,5 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
4,5 SU BARDAĞI UN (KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR OLMALI)
HAZİRLANİSİ
ÖNCE YAĞLAR,KABARTMA TOZU,LIMON SUYU YUMURTALAR VE PUDRA ŞEKERİNİ KARIŞTIRIYORUZ.
SONRA UNU BU KARIŞIMA AZAR AZAR EKLEYEREK HAMURU YOĞURUYORUZ TAM KIVAMI BAĞLAMADAN HAMURU İKİYE BÖLÜP YARISINA KAKAO KOYUP TEKRAR YOGURUN DIGER HAMURUDA AZAR AZAR UN EKLEYEREK AYNI YUMUSAKLIKTA IKI HAMUR ELDE EDIN.
HAMURUN 15 DAKİKA DİNLENDİRİP. SADE HAMURU MERDANEYLE AÇIN DİĞER HAMURU DA AÇIP ÜST ÜSTE KOYUN VE SIKI RULO YAPIN VE İPLE KESİN. DAHA DUZGUN OLUYOR VEYA BIÇAKLA
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ TEPSİ ÜZERİNE DİZİYORUZ.
DİĞER ŞEKİL İÇİNDE AYNI İŞLEMİ YAPIYORUZ TEK FARK KAKAOLU HAMURU RULO YAPIP ,SADE İLE TEKRAR RULO YAPIP ,KESİYORUZ .
ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 180 C LİK FIRINDA 15 -20 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. 'ya tesekkurler.
250 GR TEREYAĞ VEYA MARGARİN ODA SICAKLIĞINDA
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
2 YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI LIMON SUYU
2,5 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
4,5 SU BARDAĞI UN (KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR OLMALI)
HAZİRLANİSİ
ÖNCE YAĞLAR,KABARTMA TOZU,LIMON SUYU YUMURTALAR VE PUDRA ŞEKERİNİ KARIŞTIRIYORUZ.
SONRA UNU BU KARIŞIMA AZAR AZAR EKLEYEREK HAMURU YOĞURUYORUZ TAM KIVAMI BAĞLAMADAN HAMURU İKİYE BÖLÜP YARISINA KAKAO KOYUP TEKRAR YOGURUN DIGER HAMURUDA AZAR AZAR UN EKLEYEREK AYNI YUMUSAKLIKTA IKI HAMUR ELDE EDIN.
HAMURUN 15 DAKİKA DİNLENDİRİP. SADE HAMURU MERDANEYLE AÇIN DİĞER HAMURU DA AÇIP ÜST ÜSTE KOYUN VE SIKI RULO YAPIN VE İPLE KESİN. DAHA DUZGUN OLUYOR VEYA BIÇAKLA
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ TEPSİ ÜZERİNE DİZİYORUZ.
DİĞER ŞEKİL İÇİNDE AYNI İŞLEMİ YAPIYORUZ TEK FARK KAKAOLU HAMURU RULO YAPIP ,SADE İLE TEKRAR RULO YAPIP ,KESİYORUZ .
ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 180 C LİK FIRINDA 15 -20 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments