Sponsorlu Bağlantılar
Karışık sıcak su turşusu
Salatalık
Acur
Kelek
Kapya biber
Yeşil biber
Sarımsak
Havuç
Domates yeşil veya kırmızı arzunuza bağlı
Bütün malzemeleri doğrayalım ve karıştıralım..
1 er kg lık kavonozlara koyalım.
Her bir kavonoza 1 çorba kaşığı (silme) kaya tuzu
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi (sirkeyi sevenler 1 cay bardağı koyabilir)
1 mercimek tanesi kadar limon tuzu
1 cay kaşığı şeker ekleyelim.
Üzerine kaynayan suyu dökelim ve maydonoz koyup kapagını sıkıca katapalım ters cevirelim..
Gün içinde bir kaç kez kavonozları çalkalayıp karıştıralım...
2 hafta içinde turşular yenmeye hazır..
Arzu ederseniz serin bir yerde kış için uzun süre muhafaza edebilirsiniz..
Not: turşular için mutlaka kaya tuzu kullanın ve serin bir yerde muhafaza edin aksi takdirde sebzelerde yumuşama erime olur 'e tesekkurler.
Salatalık
Acur
Kelek
Kapya biber
Yeşil biber
Sarımsak
Havuç
Domates yeşil veya kırmızı arzunuza bağlı
Bütün malzemeleri doğrayalım ve karıştıralım..
1 er kg lık kavonozlara koyalım.
Her bir kavonoza 1 çorba kaşığı (silme) kaya tuzu
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi (sirkeyi sevenler 1 cay bardağı koyabilir)
1 mercimek tanesi kadar limon tuzu
1 cay kaşığı şeker ekleyelim.
Üzerine kaynayan suyu dökelim ve maydonoz koyup kapagını sıkıca katapalım ters cevirelim..
Gün içinde bir kaç kez kavonozları çalkalayıp karıştıralım...
2 hafta içinde turşular yenmeye hazır..
Arzu ederseniz serin bir yerde kış için uzun süre muhafaza edebilirsiniz..
Not: turşular için mutlaka kaya tuzu kullanın ve serin bir yerde muhafaza edin aksi takdirde sebzelerde yumuşama erime olur 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments