KUMLU PASTA 🌸
🔺 Keki:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
🔺 Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı süt
🔺 Kreması:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
🔺 Üzeri için:
8-10 tane sade petibör bisküvi
🔺 Yumurtayla şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip kek hamurunu oluşturuyoruz. Yağlanmış dikdörgen borcama boşaltıyoruz ve 180°’de pişiriyoruz. Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra 1,5 su bardağı sütle her yanını ıslatıyoruz.
🔺 Krema malzemelerini tereyağ hariç olacak şekilde pişiriyoruz. Piştikten sonra yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kremamızı kekin üzerine döküyoruz. Bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Pastamızın üzerini bisküvilerle kaplıyoruz. İyice soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
🔺 Keki:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket vanilya1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
🔺 Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı süt
🔺 Kreması:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
🔺 Üzeri için:
8-10 tane sade petibör bisküvi
🔺 Yumurtayla şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip kek hamurunu oluşturuyoruz. Yağlanmış dikdörgen borcama boşaltıyoruz ve 180°’de pişiriyoruz. Kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra 1,5 su bardağı sütle her yanını ıslatıyoruz.
🔺 Krema malzemelerini tereyağ hariç olacak şekilde pişiriyoruz. Piştikten sonra yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kremamızı kekin üzerine döküyoruz. Bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Pastamızın üzerini bisküvilerle kaplıyoruz. İyice soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments