MOR LAHANA TURŞUSU💜
1 tane orta boy mor lahana
2 2,5 yemek kaşığı Kaya tuzu (silme)çok tuzlu olmuyor ama 2,5 kaşık ideal ama tuzu az kullanmak isteyenler için 2 kaşıkta olur canlar tuz miktarı 1 yemek kaşığı 2,5 yemek kaşığı arasında değişebilir 1 yemek kaşığı ekleyebilir ertesi gün kavanozu açıp tadına bakabilir az ise 1 kaşık daha ekleyebilirsiniz👍
Yarım limon
1 çay bardağı sirke 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜
görüldüğü gibi mor lahanamızı istenilen kalınlıkta doğruyoruz ve üzerine tuz,sirke ve limon ekleyip 3,4 dakika ovuyoruz..15 dakika dinlenen lahanamızı kavanozlara bastırarak yerleştiriyoruz ve tabakta kalan suyu üzerine döküyoruz..Kavanozların üzerine içme suyu ekleyip güzelce çalkalayıp buzdolabına kaldırıyoruz.Hiç su eklemedende yapılabilir.2 haftada tam tadını bulan turşumuzu buzdolabında muhafaza edelim serin havalarda tezgah üstünde bile durabilir.Salata olarak tüketmek isterseniz kavanozdan çıkardığınız lahanayı yıkayıp süzdürebilir üzerine yağ limon gezdirip tüketebilirsiniz 'ye tesekkurler.
1 tane orta boy mor lahana
2 2,5 yemek kaşığı Kaya tuzu (silme)çok tuzlu olmuyor ama 2,5 kaşık ideal ama tuzu az kullanmak isteyenler için 2 kaşıkta olur canlar tuz miktarı 1 yemek kaşığı 2,5 yemek kaşığı arasında değişebilir 1 yemek kaşığı ekleyebilir ertesi gün kavanozu açıp tadına bakabilir az ise 1 kaşık daha ekleyebilirsiniz👍
Yarım limon
1 çay bardağı sirke 💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜💜
Sponsorlu Bağlantılar
görüldüğü gibi mor lahanamızı istenilen kalınlıkta doğruyoruz ve üzerine tuz,sirke ve limon ekleyip 3,4 dakika ovuyoruz..15 dakika dinlenen lahanamızı kavanozlara bastırarak yerleştiriyoruz ve tabakta kalan suyu üzerine döküyoruz..Kavanozların üzerine içme suyu ekleyip güzelce çalkalayıp buzdolabına kaldırıyoruz.Hiç su eklemedende yapılabilir.2 haftada tam tadını bulan turşumuzu buzdolabında muhafaza edelim serin havalarda tezgah üstünde bile durabilir.Salata olarak tüketmek isterseniz kavanozdan çıkardığınız lahanayı yıkayıp süzdürebilir üzerine yağ limon gezdirip tüketebilirsiniz 'ye tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments