Sponsorlu Bağlantılar
NEFİS BERRAK AYRINTILI ŞEFTALİ REÇELİ🍑
Malzemeler
* Miktarlar en altta ayrıntılar kısmında yazıyor 🍑👍
Şeftali
Şeker
Limon suyu veya limon tuzu -
Hazırlanışı
Şeftaliler soyulup ortadan ikiye kesilip elma dilim kesilir.Orta büyüklükte küp küp doğranır. Üzerine şeker konup 1 gece beklenir. Suyunu salmış şeftaliler orta ateşe konur. Kaynamaya başlayınca az kısılır arada karıştırarak kapağı açık pişirmeye bırakılır. (30-40 dk) Biraz limon suyu veya 1 fiske limon tuzu konulup 10 dk daha kaynatılır.
Olup olmadığı zaten kıvamından belli olur dinlenince biraz daha yoğunlaşıyor o sebeple suyunu fazla çektirmeyin sulu kalsın yoğun kıvamlı suyu olunca daha güzel oluyor ;) Hazır olunca sıcak halde temiz kuru kavanozlara pay edilip kapatılır ters çevrilir 1 gün ters bekletilir sonra serin kiler ortamında saklanır
🍑 1 kg şeftalinin kabuğu çekirdekleri çıktığında bayağı azaldığı için, kaç kg aldıysanız yarısı kadar yada 1 tık fazla şeker koyun ;) 1 kg için 500-600 gr şeker gibi ;
🍑 Kilo yerine elinizdeki şeftalilerle yapmak isterseniz , en kolay yolu 1 büyük şeftali için yarım bardak şeker olarak hesap edebilirsiniz. Veya küp doğranmış 1 tas şeftali için aynı tasla 1 tastan 2 parmk az şeker tam geliyor 😋🍑
✌🏻🧡Ben bunda öyle yaptım şekere de geceden yatırmadım aynı tas ile yarım tas su koydum direk pişirdim. Bekletmeden daha güzel bence pörsümüyor. Bakın harika oldu görüntüden de bellidir.Sizde öyle yapabilirsiniz ;) .
. 🍃🍑 Çekirdek kısmındaki kırmızı kısmı Püsküllü yeri mutlaka kesilir. O kısmı kestiğiniz takdirde rengi böyle berrak tatlı turuncu olur ;)
. 🍃🍑 Kestiğiniz orta kısımları ve kabukları ile tarifim ile nektar yapın sakın atmayın ✋ muhteşem oluyor 😋🍑
AFİYET OLSUN 🍑 🍃 'na tesekkurler.
Malzemeler
* Miktarlar en altta ayrıntılar kısmında yazıyor 🍑👍
Şeftali
Şeker
Limon suyu veya limon tuzu -
Hazırlanışı
Şeftaliler soyulup ortadan ikiye kesilip elma dilim kesilir.Orta büyüklükte küp küp doğranır. Üzerine şeker konup 1 gece beklenir. Suyunu salmış şeftaliler orta ateşe konur. Kaynamaya başlayınca az kısılır arada karıştırarak kapağı açık pişirmeye bırakılır. (30-40 dk) Biraz limon suyu veya 1 fiske limon tuzu konulup 10 dk daha kaynatılır.
Olup olmadığı zaten kıvamından belli olur dinlenince biraz daha yoğunlaşıyor o sebeple suyunu fazla çektirmeyin sulu kalsın yoğun kıvamlı suyu olunca daha güzel oluyor ;) Hazır olunca sıcak halde temiz kuru kavanozlara pay edilip kapatılır ters çevrilir 1 gün ters bekletilir sonra serin kiler ortamında saklanır
🍑 1 kg şeftalinin kabuğu çekirdekleri çıktığında bayağı azaldığı için, kaç kg aldıysanız yarısı kadar yada 1 tık fazla şeker koyun ;) 1 kg için 500-600 gr şeker gibi ;
🍑 Kilo yerine elinizdeki şeftalilerle yapmak isterseniz , en kolay yolu 1 büyük şeftali için yarım bardak şeker olarak hesap edebilirsiniz. Veya küp doğranmış 1 tas şeftali için aynı tasla 1 tastan 2 parmk az şeker tam geliyor 😋🍑
✌🏻🧡Ben bunda öyle yaptım şekere de geceden yatırmadım aynı tas ile yarım tas su koydum direk pişirdim. Bekletmeden daha güzel bence pörsümüyor. Bakın harika oldu görüntüden de bellidir.Sizde öyle yapabilirsiniz ;) .
. 🍃🍑 Çekirdek kısmındaki kırmızı kısmı Püsküllü yeri mutlaka kesilir. O kısmı kestiğiniz takdirde rengi böyle berrak tatlı turuncu olur ;)
. 🍃🍑 Kestiğiniz orta kısımları ve kabukları ile tarifim ile nektar yapın sakın atmayın ✋ muhteşem oluyor 😋🍑
AFİYET OLSUN 🍑 🍃 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments