Sponsorlu Bağlantılar
ÜZÜM TURŞUSU
İstediğiniz kadar ince kabuklu uzüm,biz genelde parmak( barni üzümü de denir) üzümle yaparız
1 kiloluk kavanoz için
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tursu tozu(bu toz eczanelerde satılır,ordan temin edebilirsiniz)
Yeterince su
Üzümleri yıkayıp,çürükler varsa temizlenir,ister kuçük salkımlar halinde istersenizde tanelerini alıp kavanozlara doldurulur(ben kavanozları tam doldurmadım üzümle,suyu çok olsun diye,çünki suyunu cok seviyorum),üzerlerine birer çay bardağı şeker ve birer çay kaşığı tursu tozu eklenir ve kavanoz suyla doldurulur,kavanozun ağzı sıkıca kapatılır ve biraz ters düz edilerek şeker eritilir ve serin bir yere kaldırılır,en az bir ay bekletilir ben iki ay sonra açmayı tercih ediyorum daha lezzetli oluyo,açtıktan sonra servis kaplarına suyuyla beraber konularak ikram edilir,yapacaklara kolay gelsin canlar afiyetle😋👍🏻olmuş halinide paylaşırım inşallah 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments