Sponsorlu Bağlantılar
Pratik Pogaca
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ (yarısını zeytinyağı kullandım)
1 yumurta (sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 paket kabartma tozu
1 cay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un (yavaş yavaş ekleyin)
İçi için
Peynir maydonoz karışımı
Üstüne çörek otu, susam
Hazırlanışı
Un hariç malzemeleri bir kaba alın iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin yumuşak sekil alan bir hamur elde edin. Hamurdan parcalar koparıp yuvarlayın üstüne bastırın. İçine peynir karışımını ekleyip kapatın. Tepsiye aralıklı dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu vs ekleyin. 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ (yarısını zeytinyağı kullandım)
1 yumurta (sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 paket kabartma tozu
1 cay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un (yavaş yavaş ekleyin)
İçi için
Peynir maydonoz karışımı
Üstüne çörek otu, susam
Hazırlanışı
Un hariç malzemeleri bir kaba alın iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyin yumuşak sekil alan bir hamur elde edin. Hamurdan parcalar koparıp yuvarlayın üstüne bastırın. İçine peynir karışımını ekleyip kapatın. Tepsiye aralıklı dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu vs ekleyin. 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments